Twingly me!

Twingly går i dag ut av Beta og presenterer også noen widgets for bloggere. Nå kan vi rett og slett også twingle hverandre.

Jeg måtte selvsagt teste ut koden og du ser den nederst under sidemenyen til høyre. Jeg har enda ikke skjønt hvordan jeg eventuelt (og dersom det er lov) kan forandre koden slik at man kan legge den under hvert innlegg og få twinglylenker fra blogginnlegg som omtaler akkurat det innlegget koden legges under. Eventuelt kan jeg jo prøve å få trackbacks til enkeltinnlegg til å komme i en egen kolonne uten å bruke Twingly. Slik det gjør med stilen jeg bruker på InspirasjonOnline. (Eksempel)

Jeg vet ikke om jeg kommer til å beholde Twinglywidget’en, men det er i alle fall artig å teste den ut. Det er jo litt ok å kunne følge en diskusjon som kanskje går over flere blogger. Ulempen er jo at widget’en tilsynelatende ikke tar med innkommende lenker fra blogger som ikke er fanget opp av Twingly enda. Men det kommer kanskje?

Jeg ser forøvrig også at bloggen har fått en egen profilside på Twingly. Aner jeg konkurranse for Technorati?

Her ser du hvordan denne bloggens Twingly ser ut i øyeblikket:

Twingly Blog Search
link:/blogg/ sort:published
Sist skrevet om Fullt Hus-bloggen

Og jeg leste det først på nrkbeta etter at jeg oppdaget noen treff hit derfra. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

 • http://cuddlebutt.com Pejyuu

  Jeg er selv ikke så glad i at trackbacks ender sammen med eventuelle kommentarer.

  Kommer til å titte litt mer på denne twingly saken i morgen tenker jeg. Og jeg *tror* faktisk du kan style twingly saken til eget ønske, bare du gjør brukere klar over at det er Twingly som er brukt… Men ikke sitér meg på det senere, siden det er bare en “tror” og ikke en “vet”.

  Pejyuu’s last blog post..Unicorn!

 • http://vedal.net/blogg Sissel

  Jeg liker Twingly og jeg tror også at jeg skal forsøke den widget’en – skjønt, det ser litt voldsomt ut på siden.

  Jeg kan ikke fatte og forstå at det bare er Dagbladet som bruker den funksjonen, at ikke de andre nettavisene også har kastet seg på. Min måte å skrive på og hva jeg skriver om har ikke endret seg så mye etter at Twingly kom, men hvis VG, Aftenposten og Dagbladet har den samme sak og det ikke er av betydning hvem jeg linker til (fordi de ref til samme sak) så velger jeg selvsagt Dagbladet. Dagbladet har fått massiv reklame og klikk pga Twingly – fordi de gir noe tilbake til bloggerne.

  Ellers er jeg enig med Pejyuu – jeg liker ikke trackbacks i kommentarfeltet.

  Sissel’s last blog post..Dagens kommentar

 • Lin

  Grunnen til at min er så bred er at kolonnen jeg har den i er bred, altså. Den “innretter” seg automagisk. ;)

  Og jeg er helt enig med dere. Jeg liker trackbacks, altså. Og vil heller ha det i kommentarfeltet enn ikke i det hele tatt. Men jeg foretrekker forumstiler der de kommer i et eget felt før kommentarene starter.

  Jeg skjønner forresten heller ikke hvorfor bare Dagbladet bruker Twingly i Norge. Greit nok, ikke alt som lenkes opp er kvalitet, men folk flest klarer da å vurdere sine kilder etterhvert? Og i likhet med andre formidlere på nett og ellers, så må også bloggere bygge seg opp en troverdighet eller en forventning.

  Når noen bloggere lenker til Dagbladet, så vet jeg jo hva jeg får etter å ha kikket innom noen ganger. Det kan være noe som faller i smak for meg eller det kan være noe jeg ikke gidder å kikke på. På bakgrunn av tidligere erfaringer.

  Det samme er andre veien. Når jeg ser at f.eks. du Sissel, har twinglet til en artikkel i Dagbladet, så vet jeg sånn nogenlunde at jeg kan forvente interessant vinkling, gode argumenter og en redelig diskusjon. Men når jeg ser en annen lenke så vet jeg kanskje at jeg kan forvente to-tre linjer og en fleip. Så får det bli opp til meg hva jeg foretrekker.

  Akkurat som på Bloggrevyen. Jeg merker jo også veldig forskjell i lenker og plassering på populærlista når jeg pinger fra denne bloggen og når jeg pinger fra den nye IO-bloggen min. Jeg tror det handler litt om at de som leser bloggrevyen kjenner meg igjen når jeg pinger med Fullt Hus og dermed kanskje lettere klikker for å lese. Mens innlegg jeg skriver på IO-bloggen får veldig få besøk derfra. Eventuelt har det kanskje også noe å gjøre med at det er to forskjellige typer blogger. Denne er personlig, mens den andre ikke er det.

  Jeg liker forøvrig også twingly som leser. Fordi det funksjonen bidrar til at jeg får en viss oversikt over hvor den enkelte saken diskuteres på nett. Så jeg håper andre nettaviser og lignende får ut fingeren. Og jeg venter spent på om norske nettbutikker er tøffe nok til å følge i svenske Lindex sitt fotspor og la bloggere omtale produktene deres.

  Twitter:

 • http://dan-inge.flobergseter.no/framsiden/pingbacktrackback/ Pingback/trackback

  [...] og mikalv .n e t lif e/87 (siden er borte)(flere /blogg/2008/06/twingly-me/ /blogg/2008/06/twingly-me/ [...]

blog comments powered by Disqus