Nå er nok et skoleår straks slutt og årets avslutningshelvete er snart over.

I den anledning kan det passe å oppsummere litt i forhold til dette skoleårets topp 3 begrunnelser og forespørsler om å være hjemme fra skolen, slik de har blitt presentert her hjemme. Jeg plukker selvsagt fra avslagsbunken.

1) «I morgen har jeg vondt i magen.»
Servert med et vitende blikk.

2) «Jeg kan ikke gå på skolen, for jeg har fått myggestikk!»
Denne serveres etter at man har kommet haltende til sin mor og med et lidende blikk viser frem et pittelite myggestikk på en kroppsdel.

3) «Jeg kan ikke gå på skolen i dag, for jeg har drukket altfor mye vann.»
Ja, jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal kommentere denne…

Dette kommer i samme kategori som dengang jeg var gravid med bekkenløsning og en av sønnene plutselig ikke kunne rydde rommet fordi han hadde fått så fryktelig bekkenløsning selv. ;)

Det forresten hendt flere ganger at jeg har sendt avgårde barn fordi jeg var i tvil også. Ikke om dette, men om andre ting. Og det har hendt at jeg har fått telefon fra skolen om at barnet har blitt dårligere. Da føler man seg ikke særlig grei som mor.

Men jeg er altså velsignet med barn som liker å sove lenge om morgenen. Som regel en fordel, men tydeligvis veldig sykdomsfremkallende når senga er varm og det er tid for å stå opp. Så som oftest finner vi ut at det er bedre å prøve og så komme hjem dersom det ikke går, enn å ikke prøve i det hele tatt. For med myggestikk og vanndrikking som begrunnelser sier det seg kanskje selv at det hadde blitt lite skole dersom man ikke insisterte på at de skulle prøve.

Hva med dere andre?

Hva er den tynneste unnskyldningen dere har fått servert for å bli hjemme fra skolen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...