Ti, kvinne!

En gang for mange år siden prøvde svigermor å leke Kirsten Giftekniv for å spleise sin sønn med det hun mente måtte være idealkvinnen. Den særdeles ønskede svigerdatter var en ung vietnamesisk dame. Nå har ikke mannen noe problem med nasjonalitet sånn sett, altså. Men det var vel mer svigermors begrunnelse for valget. Hun mente nemlig bestemt at det var et godt valg fordi “de er jo så søte og underdanige”.

Psykodrittsekkmøkkamannen delte ikke hennes smak og løp dermed i motsatt retning. Der jeg befant meg. Vrang og egenrådig. Noe mannen heldigvis satte pris på.

Men så er det nå engang slik, da. At når man er ung, nygift og har en av sine første heftige diskusjoner så prøver man det man kan for å vinne. Og det var da det kom. Ut av munnen på en forvirret nybakt ektemann som prøvde å vinne en diskusjon ingen av oss husker særlig mye annet av.

“Ti, kvinne!” sa han. Og forventet tydeligvis noe helt annet enn det han fikk.

Nemlig en kone som lå og vred seg i latter på gulvet mens tårene spratt.

Vi ler fortsatt av det i dag. Mannen er dog litt rødere i kinnene enn oss andre når temaet kommer opp.

Jeg lurer litt på om det blir sånn for Hanne Nabintu Herland, jeg. Om noen år. At hun kanskje litt rødmende ler med andre når man mimrer om den dagen hun var så teit at hun sa ting som dette:

Det er på tide å gi opp kvinnekampen. Det er så mange fæle norske kvinner. Noen ganger skal kvinner være stille og gjøre som mannen sier. Jeg forstår godt at norske menn heller vil ha russiske og thailandske koner. De liker i det minste sex og er gode til å lage mat.

Det er jo lov å håpe.
Eventuelt kan vi jo bare leke ung, nygift og forvirret ektemann og si “Ti, kvinne!”. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

 • Solar Macho Plexus

  Hvis du tror at asiatiske kvinner er underdannige, så bør du tro om igjen.
  Jeg er ikke gift med noen, men jeg har flere bekjente som er det, og de kvinnene har bein i nesen.

  Forøvrig mener Herland med sine spissformuleringer,at kvinnefrigjøringen har gått for langt, i den forstand at mange norske kvinner forlanger for mye av sine ektefeller, og stiller ingen krav til seg selv.
  Ellers vil jeg si at både norske og utenlandske kvinner er gode valg. Det er opp til hver enkelt hvor amors piler treffer.

  La oss slutte og være så trangsynte.
  Herland har noen poenger, selv om de er spissformulerte..

  Asiatiske og kvinner ifra øst-europa er IKKE underdanige.
  Det er bare kunnskapsløse mennesker som påstår slikt.

 • Lin

  Ja, jeg skal ikke akkurat påstå at svigermor visste hva hun snakket om. ;)

  Jeg synes forøvrig også at det blir dumt når man generaliserer så til de grader i forhold til kvinner fra andre kulturer som det gjerne gjøres i slike debatter.

  Twitter:

 • Solar Macho Plexus

  Det er alt for mye generalisering i forhold til både menn og kvinner, i Norge og i andre kulturer.

  Mennesker i andre kulturer er like forskjellige som oss i Norge. Vi har på grunn av våres oljesmurte økonomi hatt en tendens til å se ovenpå og ned på andre land og folk, som ikke har denne rikdommen.
  Det er ikke lenge siden Norge også var et fattig land.

  Om noen finner den store kjærligheten, med en norsk eller utenlandsk partner,så er det strålende.

  Ellers er det hyggelig at dere takler krangling på en så fin måte.
  Du er helt sikkert en flott kvinne, og har har sikkert også en flott ektemann.

  Mange av de menneskene jeg har møtt som har valgt en utenlandsk ektefelle var også flotte og gode mennesker. Både mennene og kvinnene.
  Dessverre finnes det noen skrekkeksempler, men det er unntaket, IKKE regelen.

  Det er alltid de med minst kunnskap som er de mest trangsynte.

 • Moni Lind

  Artig historie :)

  Vel, det ser på greit ut på papiret det hun sier. Selv kjenner jeg menn som har vært i miljøet med utenlands dame i flere år og har sett hvordan dette fungerer i praksis i dag, disse damene er som en generell regel IKKE særlig underdannige. De har heller kontrollen, og har sine vennekretser de omgås dager i strekk etc.

  At de kan være flinke til å lage mat ol er jo helt greit.

  Men dette med sex da. Hmmmm….. Hvis vi norske kvinner er så dårlige som fruen her skisserer, hvorfor kan vi da lese på mange fora rundt om kring om kvinner som lurer på hva de skal gjøre forde de har så mye mer sexlyst enn mannen sin.

  Slik jeg har blitt kjent med dette fenomenet via diverse nettside, diskusjoner og fora så er virkeligheten slik at det faktisk er en stor andel norske kvinner i dag som har en sterk og god kjønssdrift og som sliter med at sine menn ikke klarer å holde koken.

  Hadde vi spurt kvinnen vi snakker om her om hvordan det kan være slik hadde hun sikkert sakt at det ikke var så rart forde vi kvinner i dag nedlesser våre menn i huslige sysler. Stakkare. Og det må vi jo innrømme at vi gjør…vi har jo forventninger til at han skal kunne bidra med litt mer enn å skifte dekk på bilen vår.

  Og det er der feilen ligger, for vi skulle jo latt mann være mann og bare få stri med gutteting. Så kunne vi kvinner jobbet 100 %, tatt hus, hjem, barn, mat…og DA kanskje fått en mann som hadde like mye lyst på sex som oss ;)

  *ler* Sarkastisk den der, men altså. Verden – eller Norge – er litt mer vid og bred enn nevnte frue babler om her altså :D

 • eva carlsen

  herregud da jeg liker å masse sexs å er en reser på å lage mat ,men tror dere norske menn er så redde for oss norske kvinnfolk som har bein i nesa er veldig selvstendige.trenger ingen mann for å leve har jobb å klarer meg utmerket alene uten noen mann til å forsørge meg.

 • andyben

  Siden Herlan ikke virker nyansert gjennom dagbladet, så kan vi som lesere nyansere journalisten? Herlands utspill er kjempeflott og kjenner igjen hennes metode å operere med. Jeg bruker den selv. Jeg tror Herlan f.eks i likhet med meg, roper kraftig i motvind når andre roper i medvind, for legge motvekten. Synes det er skummelt jeg at et helt samfunn roper i kor, og ja, er det kanskje kvinnekampen som har gått for langt? Er det det alle skilsmissene vi ser, tegner? Vi må ikke glemme historien vår forut, og hvor vi kom fra. Dessuten, Det er når alle er enig med meg, at jeg tror jeg tar feil, for å sitere vår alles kjære fargeklatt Oscar Wilde.

 • Kenneth

  Synes hele diskusjonen er en smule tåpelig.
  Om man finner seg en partner innenfor eller utenfor Norges grenser har da ingen betydning, har det vel?
  Forhåpentligvis så finner alle de partnerene som de selv ønsker å dele livet sitt med.
  Det som jeg synes er noe dritt er at en del menn setter norske damer i ett muggent lys, fordi om man har en dårlig erfaring med en norsk dame så betyr ikke det at alle norske damer er slik og man har ihvertfall ikke en rett til å sverte alle norske damer.
  Det samme fungerer helt likt andre veien og det er muggent av norske kvinner som setter utenlandske damer i ett meget dårlig lys og tidvis gjør alt for å sverte dem for å oppnå hva da?

  Norske menn reiser til utlandet for å finne damer, men det er da mange norske damer som reiser til utlandet for å finne menn også. Men det er gjerne kun menn som det diskuteres, kanskje fordi de er mer åpne om det?

  Er de utenlandske mennene som kommer hit noe dårligere enn de menn som bor i Norge, på lik linje som jeg klarer ikke å se en del fremstillinger at utenlandske damer er noe dårligere enn de Norske damene som bor i Norge.
  Just my 2 cent

blog comments powered by Disqus