Kald cola

Når man har handlet og husets barnearbeidere hjelper til med å legge vekk varer kan det hende de blir litt vel eh… kreative. Hvis du for eksempel sier til husets minstemann at han skal «sette colaen et kaldt sted» er det ikke en selvfølge at dette kalde stedet er kjøleskapet, fryseren eller trappa rett utenfor […]

Endelig høstferie!

Ja, det er en siste skoledag igjen før det er høstferie helt på ordentlig, da. Men høstferiefølelsen er her for fullt og jeg gleder meg! Jeg gleder meg så mye en flerbarnsmamma med fem skolebarn bare kan. Det er meldt godt høstvær, og som bildet (av favorittreet mitt, forresten) over her viser har vi strålende […]

Lørdagsgodt med frukt

Inspirert av FruitDesign, tenkte jeg at jeg skulle lage en egen fruktbukett, eller frukttre som ungene kaller det, som lørdagsgodteri. En verdig konkurrent på stuebordet når lørdagsgodteriet skal inntas. Det ble kanskje ikke like profft som de profesjonelle lager det, men jeg tror nok vi skal klare oss allikevel. Jeg aner jo ikke hvordan de […]

Matpakkeskryt

Ferden inn i husmorhelvetet fortsetter og man skryter selvsagt der man kan og selv om dette var mer matpakketilbehør. Brødskivene og yoghurten kom ved siden av. Fedon ville muligens ha steilet, men det er i alle fall ikke tilsatt sukker, som juice og sånt. Jeg rakk akkurat å ta bilde av de siste 3 boksene […]

Høsten er tid for…

Varme Det er meldt en kaldere høst enn vanlig, så det kan være greit å sette i gang. Her i huset betyr det bl.a. at vi må tette noen dør- og vinduslister som har noen glipper bedre. Vi er også så heldige at vi har peis, så her i huset betyr det også å skaffe […]

Årets første maistur

Høsten er kommet og badeturene er dermed over for i år med mindre man er isbader, noe ingen i denne pinglefamilien er. Så hva gjør man da istedet når man skal ut på tur? Vel, på gnistrende klare høstdager kan selvplukk av mais være en god idé. Kanskje spesielt dersom man selv er Olympisk Forkjølelsesmester […]

Bare en røykmaskin unna god sjokoladekake

Sjokoladekakebakingen gikk ganske bra. Til tross for manglende discokule, god lyssetting og et applauderende publikum. Det vil si… Bra for å være den aller første sjokoladekaken jeg har bakt. Noensinne. Oppskriften ble funnet her På denne stadiet føler jeg meg ganske flink. Til tross for sørgelig kjedelig kjøkken og dårlig lyssetting. Men hey! Dette går […]

Husmorhelvetet – kakeuløkka

Ferden inn i husmorhelvetet fortsetter og jeg… jeg er skrekkslagen. Du skjønner, mamma fyller 60 år i dag. Og mødre som har bursdag bør aller helst få ønskene sine oppfylt, ikke sant? Vel. Vet dere hva den sadist… eh… min kjære mor fant det for godt å ønske seg? Av meg?! En hjemmebakt kake! *skingrestemme* […]

Gratinert fisk i form

Foto: Alf Børjesson/Eksportutvalget for fisk Husmorhelveteprosjektet er i gang. Etter mange måneders nærkontakt med veggen er jeg i ferd med å sakte men sikkert plukke meg opp etter nakkeskinnet og jobbe for de små glimtene av den moren jeg pleide å være. Du vet. Da man hadde sånne fine ting som kapasitet og lignende. Ouch. […]

Regnværsboller

Ok. Dette innlegget har ingen annen funksjon enn at jeg får skrytt av gårsdagens innsats på husmorfronten. Gudene skal vite at jeg trenger de anledningene som byr seg. Det var den aller siste sommerferiedagen før skolene begynner å hanke inn elevene, og siden en forespeilet telttur ble avlyst tidligere på grunn av dårlig vær, var […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2016 Fullt Hus All rights reserved. | Powered by WordPress
Theme created by Shprink.