Jobb og utdanning

Valg med holdbarhetsdato

I dag har jeg vært på seminar. Og en av de tingene som ble tatt opp, var nettopp dette med depresjon m.m. hos eldre. Det ble sagt noe der som jeg har litt lyst til å spinne litt videre på.
For jeg ser det jo. En del eldre opplever en sorg når det går opp for [...]

Stjerne i boka!

I dag ringte telefonen. Ja, den har vel strengt tatt ringt flere ganger. Men i dag var det altså en telefon fra den nye skolen til den hypre tenåringen jeg er mamma til.
Og, med erfaring som mamma til et barn av den hypre sorten som kan finne på litt av hvert, så kjente jeg det [...]

Challenge day - kunne det vært en idé?

I dag leste jeg denne artikkelen som drøfter bakgrunnen for at Finland nå har hatt sin andre skolemassakre på relativt kort tid. Og jeg bet meg merke til hvordan krisepsykolog svarte på et spørsmål og satte fingeren på noe også bl.a. Minneapolise har skrevet litt om i sin blogg. Nemlig hvordan skolene fungerer.
Sitat fra Dagbladartikkelen:
- [...]

God sommer!

Endelig sommerferie igjen! *jubel og fanfarer*
Nei, jeg har ikke klikket helt nå. I alle fall ikke mer enn vanlig, selv om det forsåvidt er ille nok.
Men det har seg altså slik at siden jeg har vært hjemme en stund før jeg begynte i jobb igjen i vinter, så er jeg av de fantastisk heldige som [...]

Kan noen skrive melding til sjefen min?

Kjære sjef,
Lin kan dessverre ikke komme på jobb denne sommeren da hun er hardt rammet av skolesommerferiemisunnelse, store smerter i viljen, ikke fullt så store smerter i korsryggen og en alvorlig form for bloggeiver.
Hjertlig hilsen
Bloggosfæren
*dikterer*
Eventuelt:
Ærede sjef,
Tusen takk for at du holder Lin borte fra Bloggosfæren noen timer hver dag. Vi er utmattet og [...]

Brev til en lærer

Det er så rart å tenke på.
Barnet mitt er ferdig med barneskolen rett borti her. Og det er du også.
Han blir ungdomsskoleelev og du er blitt pensjonist. Det bringer frem noen tanker og minner.
Jeg husker en ettermiddag for noen år siden. Vi hadde nettopp tatt valget om å ta barna ut av Steinerskolen og nå [...]

Ting du ikke bør si i helsevesenet

Å gå over fra et relativt kjønnsnøytralt arbeidsliv til et kvinnedominert arbeidsliv har ikke bare vært enkelt for en som aldri helt fikk til (eller kanskje aldri klarte å føle den helt store interessen for?) klikker, intrigemakeri og dillete samtaleemner. Jada, jeg vet at man nå sikkert kan kalle meg kvinnefiendtlig og hva_har_du, men uansett [...]

Alle disse tilleggene

Hver gang man diskuterer lønn og pleiepersonell i helsevesenet så er det som regel en eller annen som drar frem tilleggene.
“Greit nok. Lønna er kanskje lav, men de får jo masse tillegg, da!”
Jeg synes det blir litt på jordet når dette brukes for å forsvare lav grunnlønn. Tilleggene får man jo for ekstrabelastning som andre [...]

Hvilken dag er det i dag, hvilken dag er det i dag…

Det er “den internasjonale arbeidsmiljødagen”,
Det er “den internasjonale arbeidsmiljødagen”…
Hm. Kanskje ikke akkurat lett å synge, men det er i alle fall det det er. Og årets fokusområde er risikovurdering og risikohåndtering.
I følge ILO dør mer enn 2,2 millioner årlig i arbeidsulyker. Arbeidsrelaterte ulykker og dødsfall ser ut til å øke på verdensbasis.
ILOs estimater tyder [...]

Steinerskolen - litt mer nyansert

“Hvorfor velge steinerskolen?” skriver foreldre av Steinerskoleelever i et leserinnlegg i Dagbladet. Det er veldig lett å kjenne igjen argumentene fra den tiden man selv valgte Steinerskolen for sine barn. Og nesten litt trist når man tenker tilbake på hvordan det gikk da de som skulle “møte barnet der det er” oppdaget at barnet slett [...]