Nerdesønnens nye rom

Vi skal, som tidligere nevnt, flytte i august. Vi flytter da inn i et hus hvor det er soverom nok til at ungene får hvert sitt, noe spesielt nerdesønnen gleder seg veldig til. Eget rom er stort for en femtenåring.
Han sitter og tegner og planlegger hvordan han skal ha det. Jeg har nettopp fått æren [...]

Nerdesønn får pakke på døra

Jeg er så heldig at jeg har et nerdebarn i hus.
For noen dager siden fikk han lov til å bestille (via meg) noe han virkelig ønsket seg. Han har nemlig oppdaget nerdehimmelen på nett og de selger både t-skjorter og andre ting. Vi har selvsagt sammen sittet og ergret oss over den berømte 200-kronersgrensa, men [...]

Fjortisen – en rebell

Det er ikke så lett å fange ham i et bilde for tiden. Fjortisen. Eller “fange” ham i en klem, for den saks skyld.
Men noen ganger kommer klemmene spontant. Som når jeg på lønningsdagen min stikker innom Narvesen på vei hjem fra jobb og har med et flunka nytt Illustrert Vitenskap til ham. Sånt blir [...]

Fjortisen er grundig

Så var det tid for enda et bibliotekbesøk igjen.
Fjortisen er en grundig fyr. Han har lest en del om fysikk i det siste. Før det har det vært anatomi, mikrobiologi, sykdomslære og selvsagt Tolkien ørten ganger. Med andre ord, så nøyer han seg sjelden med å kunne noe halvveis.
Nå er det tydeligvis et annet felt [...]

Eldstemann

“Bare vent til de kommer i tenårene, du!”
Ja, det er det folk pleier å si når man har små barn. I alle fall om man har flere små barn enn gjennomsnittet. “Bare vent til de kommer i tenårene, du! DA får du kjørt deg, da!” sier de med advarende tonefall og vitende nikking. Som om [...]

Hva sier man til sånt, da?

Jeg har, som nevnt, en fjortis. Han er mye rart. En skater, en storebror, en sønn… og også en liten nerd som elsker å fordype seg. Enten det er Ringenes Herre som leses for tredje gang eller mikrobiologi, psykologi og så videre.
Nå er det tydeligvis psykologi. Utviklingslære, tror jeg. Han har i alle fall forelsket [...]

Fjortisen min

Han skater og er både høyt og lavt. Han drar på svømming alene og han overnatter borte rett som det er.
Og jeg. Jeg gir slipp.
Jeg bekymrer meg for alt og ingenting. Selvsagt. Men jeg gir slipp allikevel. Gir slipp på denne hengslete fyren med stemme som fyker både høyt og lavt uten kontroll der han [...]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...