Det er klart det er kvinnens skyld at mannen er utro

Ja, i alle fall dersom vi skal tro Det Nyes klara klok-figur “Beate” på det hun skrev en gang i tiden. Fornøyelig lesning i dag, kanskje. Men litt trist at det faktisk var de holdningene man hadde dengang.
Han er så trett av sin nervøse, ømhetstiggende forlovede at han har begynt å brevveksle med en annen [...]

Gratulerer!

En gang for noen år siden snakket jeg med en helsesøster. Hennes kjæreste var spesialpedagog og begge hadde viet livet sitt til å ivareta andre menneskers barn. Og de var knallgode på det. Selv var de derimot kun på grunn av sin legning diskvalifisert til å få egne barn.
En bekjent som er lesbisk og ønsker [...]

Godt jobbet, likestilling- og diskrimineringsombud!

Jeg har jo tidligere skrevet noe om både likestillingsbremser og den skrikende mangel på likestilling i helsevesenet.
I dag kunne jeg lese om resultatet av ombudets vurdering av to viktige saker.
Den første handler om likelønn og er en prinsipielt viktig sak.
Ombudet har vurdert det slik at Harstad kommune bryter likestillingsloven når de lønner avdelingssykepleiere lavere enn [...]

Disse damene, altså

 
En kvinnelig banksjef og småbarnsmor hadde jobbet godt i 10 år med fleksitid. Da ordningen opphørte mistet hun tilsynelatende jobben fordi en arbeidstid fra 07:30 til 17:00 ikke lot seg forene med barnas krav på oppfølging.
Banksjefen har arbeidet fleksibelt i ti år ved å jobbe kortere på dagtid og ta dette igjen på kvelder og [...]

Likestillingsbrems

Jeg har tidligere skrevet litt om den skrikende mangelen på likestilling i helsevesenet. Et av problemene per i dag er at man ikke likestiller skift og turnus, noe som igjen fører til at helsearbeidere i turnus jobber 2,5 uker mer per år i en full stilling enn en som jobber skift. Ikke bare er lønna lav, man må [...]

Oppgraderingen

Av alle de tingene som er viktige for meg, er det kanskje en av dem som gjerne sørger for at jeg både ses på som tverr og noen ganger også (av alle ting) anti-feministisk. Og det er følgende: Jeg kan ikke fordra det når andre prøver å velge for meg.
Jeg er datter fra en familie [...]

Kanskje like greit at jeg lever i denne tiden…

Share

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...