Seigryte

Jeg har aldri laget fiskegryte før. I dag skulle jeg debutere og tok i bruk en oppskrift på en ganske fet variant av retten, som jeg hadde funnet på Foreldreportalens forum.

Oppskriften var som følger:

SEIGRYTE

600 gram seifilet (1 pakke), skjæres i terninger
1 pose gulrøtter, skjæres i skiver
2 store purrer, i skiver/ringer
100-150 gram smør (jo mer, jo bedre smak)
1 beger seterrømme/creme fraiche

Smelt smøret i en stor gryte. Legg i purren, spre det godt utover. Legg fisken over purren og så til slutt gulrøttene øverst. Smør hele begeret med rømme over gulrøttene, salte og pepre og legg på lokk. La gryten småputre i ca. en halvtime, eller til grønnsakene er møre.

Server med poteter eller det dere vil.

—————————————

Så jeg satte i gang i dag. Doblet oppskriften, siden vi er 7 stykker og oppskrifter vanligvis er beregnet for 4. Hadde fersk dill på når vi skulle spise.

Siden vi ikke hadde den andre store kjelen her nå, så tok jeg en råsjans og tilberedte potetene i langpanne. Langpanne + olje + salt + pepper + krydder = rågodt!

Dagens middag ble vellykket, for å si det mildt.

Noen av barna åt 2-3 porsjoner og mannen presterte 4. Nå så jeg nettopp at eldstegutten gikk bort og forsynte seg med enda en porsjon.

Til dessert var det oppskåret frukt, noe som tydeligvis slo an. Det ga i alle fall hypre unger.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Takk! Skal prøves.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)

Twitter ID
(Kun ID/twitterbrukernavn. Ingen lenke eller "@")