For en tid siden fikk jeg en epost med spørsmål om hvordan jeg fikk det til. Jeg antar at man tenker på dette med å holde styr på en stor familie. Vanligvis ville jeg ha kunnet sagt en rekke ting. Men sannheten akkurat da var noe helt annet.

Jeg har en tilståelse.

Jeg fikk det ikke til. Ikke akkurat da. Det hadde veldig lite å gjøre med familiestørrelsen, men enten man er barnløs eller har stor familie, så blir resultatet at det preger hverdagen når man ikke er i toppform selv. Jeg snakker ikke om ekstreme forhold. Det er mer de små tingene. Som å huske på det foreldremøtet, den telefonen som skal tas, bibliotekbøkene som skal leveres osv.  I en stor familie, og spesielt i en familie der noen av barna har spesielle behov, er en tilnærmet knirkefri hverdag viktig. Ekstremt viktig. Man må virkelig være «best i klassen» på områder der andre greier seg med middels innsats.

Og normalsituasjonen er at det fungerer.

Men så, i en periode, fungerte det ikke godt nok.

Når man er  batshit crazy på klatretur, kan det nemlig også hende at det glipper. Man blir overveldet, ukonsentrert og mister rett og slett oversikten.

Men tilbake til det å få orden på livet igjen.

Når man har kavet lenge nok og endelig begynt å komme noen vei, så er det på tide å tilgi seg selv for det man ikke klarte og gå videre. Jeg er som sagt ikke verdens beste eksempel på hvordan man får til hverdagen akkurat nå. Jeg jobber med saken selv.

Men det jeg kan gjøre er kanskje å dele litt om hva jeg gjør og hva jeg har fått til så langt?

Fordelingsnøkkelen

En av de tingene jeg har gjort er å ta i bruk mitt eget verktøy igjen. Nemlig fordelingsnøkkelen jeg en gang i tiden skrev om på Pengevett.  Den, kombinert med flere kontoer i Skandiabanken, gjør det mye lettere å holde styr på økonomien.

Inspirasjon

Forumet InspirasjonOnline er godt å ha når man trenger litt mer struktur på hverdagen. For ikke å snakke om støtte og heiarop underveis når man får orden på sysakene! En bonus er at når man selv er i gang, så smitter det over på andre. Datteren i huset har i kveld løpt rundt med småbrødrene sine og tatt før- og etterbilder mens de har ryddet rommene sine. Det er mulig hun er litt påvirket av at vi i det nye huset har kanalen FEM og dermed også tilgang til programmet «Clean Sweep«. ;)

En intenst kjærlighet til Clas Ohlson

Jeg må bare innrømme det. Jeg elsker Clas Ohlson. Nei, det ble feil. Jeg elsker Clas Ohlson med CAPS-lock og utropstegn. JEG ELSKER CLAS OHLSON!

Sånn.

I dag tok jeg meg selv i nakken og besøkte min elskede Clas Ohlson. Og dersom man har fått hodet ørlite granne over vannet så er det så og si umulig å ikke bli inspirert i den butikken.

Her er dagens fangst:

clas ohlson

  • 3 Whiteboardtavler (to av dem skal brukes til sønnens visuelle hjelpemidler)
  • 1 Stor plakat (Lage oversikt over gymdager etc.)
  • 2 brevkurver for «inn» og «ut»
  • Tusjer
  • Eggtimer (Hørte jeg 15 minutters ryddeøkt?)
  • Borrelåstape (til tavlen med visuelle hjelpemidler for sønnen)
  • Låsbart pengeskrin
  • Matboks
  • Huskeliste med magnet og penn til å henge på kjøleskapet, slik at vi kan skrive opp hva vi går tomme for etterhvert

Struktur fra utsiden, med andre ord.

Nevnte jeg at jeg elsker Clas Ohlson?

Omgi seg med mennesker som vil en vel

Enten det er på nett eller i RL så er det viktig at man omgir seg med folk som vil en vel. Det høres kanskje ut som en selvfølgelighet, men i praksis er det ikke nødvendigvis sånn. Når man strever med å få hodet over vannskorpa kan det være lurt å styre unna blyloddene. Selv er jeg heldig med det nettverket jeg har i familien min. I tillegg koser jeg meg rundt hyggelige mennesker på nett, leser litt i en god bok eller ser på en fin film når jeg skal slappe av.

Hm. Kanskje jeg ikke har kommet så kort på veien i dette prosjektet allikevel?

*gir seg selv klapp på skulderen*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...