Ja, det er ikke mitt, da. Men jeg har sansen for slike prosjektblogger og tenkte jeg skulle tipse om denne.

uteloggen

SuperJannike er en småbarnsmamma som til vanlig er ganske flink til å ta med seg ungene ut på tur, men som ønsker å bli enda bedre på dette. Derfor har hun nå startet «Uteloggen«. En prosjektblogg der målet er å ta med ungene ut på tur minst 100 ganger det neste året. Selv sier hun dette:

Jeg er alene med to barn annen hver uke, og egentlig er vi ganske flinke til å være ute allerede, men jeg har inderlig lyst til å gi dem røde kinn og fine opplevelser så ofte som mulig.

En av de tingene jeg virkelig har sansen for med dette prosjektet er at lista ikke legges uoppnåelig høyt.

Listen er ikke skyhøy. Om vi er ute en ettermiddag på lekeplassen, så teller det.

Noe jeg tror er selve grunnen til at dette prosjektet kan få med og inspirere flere.

I bloggen «Barn av naturen» skriver Jeanette dette:

Forskningen peker på flere ting. En er at tid i naturen forebygger stress. Det hjelper også barna til å fokusere bedre. En undersøkelse foretatt av the University of Illinois konkluderte med at barn med konsentrasjonsproblemer fungerer bedre etter utendørsaktiviteter. Andre studier peker på økte kognitive evner blant barn som har tilgang til naturlige settinger, og viser færre brudd i oppmerksomheten (som avbrytelser, det å ikke høre etter og å bli lett distrahert). Det er også et viktig poeng at ustrukturert lek (av den typen som finner sted når barn er “på frifot” utendørs) fører til økt emosjonell og sosial utvikling. De blir bedre problemløsere og kommer bedre overens med andre barn. For ikke å snakke om det en hvilken som helst mor kan skrive under på: det å få ungene ut gjør dem roligere, hjelper dem til å spise bedre såvel som til å sove bedre!

Fra artikkelen Lider barnet ditt av naturmangel?

Så kanskje du er en av dem som kunne tenke deg å hive deg på utfordringen om å komme deg ut på tur med ungene?

Begge bloggene kan anbefales og begge har også hver sin Facebookside.

Uteloggen på Facebook

Barn av naturen på Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...