notatblokk

Jeg har blitt utfordret av en drage – og med geléknær har jeg tatt utfordringen.

Ok, da. Så er det kanskje ikke bare jeg som ble utfordret. Det var vel heller en åpen invitasjon der folk kunne bli med. Det er bare det at dette er me-me-me-land og ja, jeg heiv meg på.

Noen ganger er det nemlig slik at de tingene man føler litt motvilje i forhold til også er nøyaktig hva man trenger å gjøre. Faktisk kan man vel si at motviljen stammer direkte fra behovet.

Du skjønner: På Pengevett har vi en drage. Eller Dragen, som hun liker å kalle seg. En skikkelig «no bullshit»-drage. Noe som forsåvidt er logisk, siden drager ikke bæsjer oksebæsj. Hm. Tenk at jeg klarte å komme inn på bæsjesnakk i dette innlegget også. Urovekkende…

Men tilbake til saken:

Dragen har utfordret og jeg har skjelvende sagt ja. Jeg og en rekke andre mennesker.

Utfordringen handler nemlig om å se skrekken, eller forbruksvanene sine, i hvitøyet. Ja, du leste riktig. Nå skal pengebruken ikke lenger danse lykkelig i en blomstereng og prompe regnbuer, men hankes inn på kammerset for å svare for seg, ja! (Som du kan se er det fryktelig positive assosiasjoner jeg har til denne prosessen. *kremt*)

Men utfordringen har noen fordeler.

  • For det første så er det deg selv du skal holde ansvarlig – for deg selv. Altså er det ingen skriftestol involvert her. Noen velger kanskje å føre inn pengebruken i fancy dataprogram, mens andre nøyer seg med en notisblokk i lomma.
  • Selv om det ikke er noen skriftestol involvert, er det fullstendig lov å dele erfaringer man gjør seg underveis og aha-opplevelser som oppstår. For alt vi vet kan det til og med vise seg at man egentlig har mer penger mellom hendene enn man trodde, bare at de flommet over i feil retning.
  • Du slutter å lure deg selv. Selvbedrag er svindyrt. Har jeg hørt. Ingen sier at du ikke skal kjøpe den boka eller gå på kafé, men ha i det minste guts nok til å innrømme det på papiret. For alt du vet vil det vise seg at når du får stoppet lekkasjer som egentlig ikke var så morsomme, så vil du få mer igjen til de tingene du virkelig vil. Uansett om det er fornuftig eller ikke. Poenget er at pengene skal jobbe for deg og da må de gjøre som du vil. Og du må ta en inspeksjon for å oppdage hvor slaskene gjemmer seg.
  • Januar blir bedre. Det er min erfaring. Alle grep jeg gjør for å bedre økonomien eller bli mer bevisst i spesielt tiden før jul, gjør alltid januar til en bedre måned å være meg i. Jeg tror jeg skal klare å kose meg i førjulstiden (du vet, den som begynte i september…) samtidig som jeg gjør januar bedre.

Disse begrunnelsene klamrer jeg meg fast i. For jeg skal være med på utfordringen, ja. Visst pokker skal jeg det.

Og vet du?

Det var ikke nok å svelge tungt og akseptere utfordringen fra Dragedamen, altså. Neida. Jeg planlegger å dra med meg flest mulig ned i dragsuget.

For tross alt: Det er da ikke bare jeg som skal gå november skrekkslagen i møte, er det vel?

Hallo?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...