Inspirert av FruitDesign, tenkte jeg at jeg skulle lage en egen fruktbukett, eller frukttre som ungene kaller det, som lørdagsgodteri. En verdig konkurrent på stuebordet når lørdagsgodteriet skal inntas.

Det ble kanskje ikke like profft som de profesjonelle lager det, men jeg tror nok vi skal klare oss allikevel. ;)

fruktbukett

Jeg aner jo ikke hvordan de proffe gjør dette, så jeg måtte improvisere. En ren blomsterpotte, oasis fra blomsterbutikken og grillpinner. Det var tydelig at grillsesongen er over, for jeg måtte lete litt etter pinnene før jeg fant dem.

fruktbukett

Jeg er muligens litt småhysterisk, men etter å ha trykket oasisen på plass kledte jeg den med plastikk. Av en eller annen grunn. Ikke spør meg hvorfor. Det bare føltes riktig der og da.

smeltet sjokolade i vannbad

Sjokoladen ble smeltet i vannbad. Altså en kjele med vann på komfyren og en mindre kjele oppi med sjokoladen. Jeg valgte å bruke melkesjokolade, men tilsatte firkløver også etterhvert.

fruktbukett

Så var tiden inne for å tre frukten på grillpinnene. En pirkejobb som heldigvis minstemann gladelig deltok i. Appelsin, ananas, melon, bringebær, blåbær, stenfrie druer og jordbær. Jordbæret ble satt forsiktig på toppen av grillpinnen og deretter påført smeltet sjokolade. Vi prøvde først å dyppe i sjokoladen, man da hadde jordbærene en tendens til å ramle av. Så vi helte sjokolade møysommelig over med en skje istedet.

Tips: Blåbær og stenfrie druer er kjekt for å holde den andre frukten på plass, så det ikke sklir ned på pinnen.

fruktbukett

Her har vi det ferdige resultatet før det ble satt til avkjøling mens vi laget middag. Ikke så verst for å være den aller første fruktbuketten vi lager her i huset?

fruktbukett

Lørdagsgodteri kan i grunnen være ganske ok. Og denne varianten falt så definitivt i smak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...