Julegavetips: Hjemmelaget marsipan

mandler

Den første julen da mannen og jeg var kjærester ble feiret på hvert sitt hold. Jeg gikk på folkehøyskole og skulle ta toget hjem til familien min. Mannen skulle feire med sin familie og komme på besøk til meg og familien min i løpet av romjula.

Mannen hadde laget hjemmelaget marsipan, og sendte med en stor klump som skulle overrekkes den fremtidige svigerfamilien. Man vil jo gjøre inntrykk, tross alt. Jeg skulle få lov til å smake litt på togturen. Jeg hadde aldri smakt hjemmelaget marsipan før. Togturen varte i noen timer.

Vintertog

Da jeg kom frem hadde jeg en pinlig liten marsipankule igjen å overrekke fra mannen til familien. Med andre ord; marsipanen var veldig god, togturen var lang og mannen måtte nok gjøre godt inntrykk på andre måter. Flau

Og oppskriften er som følger:

 

Hjemmelaget marsipan

50% mandler

50% melis

Eggehvite

 1. Skåld mandlene. (Legg mandlene i en gryte med kokende vann til skallet begynner å løsne. Hell av vannet og fjern skallet. Mannen bruker et rent kjøkkenhåndkle som han legger mandlene på og “gnir” av skallet med. Vær forberedt på at det farger av.)

 2. La mandlene tørke. Gjerne et par dager. Om du har dårlig tid, kan du også hurtigtørke dem litt på et bakepapir i komfyren.

 3. Mal opp mandlene slik du ønsker. Noen liker de finmalt og maler flere ganger. Selv foretrekker jeg at det er litt grovmalt.

 4. Tilsett melis og bland.

 5. Fortsette å blande mens du tilsetter eggehvite til du har ønsket konsistens.

Dette blir knallgod marsipan som man kan lage marsipankuler av, dyppe i sjokolade, tilsette konditorfarge etc. dersom man ønsker å være litt kreativ.

Flott spiselig julegave.

Bare ikke overlat til meg å overrekke den. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

 • Ellen

  Mmmmm! Jeg lagde det første gang i fjor, tror jeg, og da oppdaget ungene plutselig at de liker marsipan også. I år måtte jeg lage dobbel porsjon. Jeg pleier å ta restene av julekonjakken fra i fjor og blande i en del av marsipanen. Og så sjokolade utenpå kulene. Og valnøtt på toppen. Den er forbehodt de voksne!

 • Lin

  Det høres supert ut!

  Jeg trodde jeg likte marsipan, jeg. Før jeg smakte mannens hjemmelagde. Siden har vanlig butikkmarsipan aldri blitt det samme igjen. Selv om jeg må innrømme at det går ned det også. ;)

  Twitter:

blog comments powered by Disqus