Jeg har fått meg nye blogger!

Ja, det er vel strengt tatt ikke så fryktelig mye å rope hurra for. Men de har nå engang hver sin funksjon. Kanskje aller mest for meg selv…

Ok, jeg skal ikke lyve. Jeg må innrømme at jeg som regel klør i fingrene etter å teste ut forskjellige nettverktøy, enten det er forum eller blogg. Det har i forumverdenen ført til at jeg har vært admin for fora med SMF, phpBB, vBulletin og så videre.  I bloggverdenen har jeg testet ut wordpress på eget domene, diverse varianter av bloggmoduler koblet til vBulletin, samt wordpress.com. Blant annet. Og nå klarte jeg ikke å dy meg, så da ble det testing av Blogspot også. Og den har faktisk en funksjon i tillegg til å være et nytt nettleketøy for meg.

Blogglenker

BlogglenkerDen første. Eller den som ble opprettet i løpet av det siste døgnet heter “Blogglenker”. Det skal rett og slett være en slags utvidet favorittmappe på nett, der jeg håper på å kunne samle de absolutt beste bloggene jeg vet om og skrive en liten beskrivelse av dem også. Eller kanskje også blogger som jeg synes virker veldig interessante. En slags online favorittmappe med litt flere muligheter til å utforme den etter eget hode enn man kanskje ellers ville hatt.

Jeg forventer egentlig ikke at det skal være så veldig stas for så mange andre enn meg selv. Jeg har jo litt sær smak også, når sant skal sies. Men bloggen er der og selv om jeg antageligvis ikke kommer til å oppdatere den så ofte bare for å oppdatere, så kan det jo hende at noen andre finner en blogg de ikke visste om fra før av?

Ok, det var den beste unnskyldningen jeg klarte å komme på. Beklager.

Du finner i alle fall bloggen her.

Full House

Full HouseDen andre installerte jeg for noen dager siden, men den er i grunnen litt pinlig synes jeg. Så den har jeg holdt kjeft om.

Saken er nemlig den at jeg leser en del engelske blogger. Mammablogger, for å være mer nøyaktig. Og det er i grunnen litt rart når man står litt på utsiden av en engelskspråklig bloggerby og kikker inn. Man blir godt kjent med de som er der, mens man selv forblir en ukjent. Det føles litt snokete ut, på en måte. Høres det rart ut, synes du? Vel, jeg synes i alle fall det hadde vært morsomt å prøve å blogge litt på engelsk, så jeg satte opp en wordpressblogg her på fullthus-domenet og satte i gang.

Nå skal jeg være fullstendig ærlig og si som sant er: Engelsken min suger. Det har ikke alltid vært sånn, men jeg er rusten så det holder. Snille amerikanske damer på nettfora trøster med at min engelsk i alle fall er bedre enn deres norsk, så jeg gir meg ikke. Jeg prøver å oversette litt av det jeg har skrevet før og knoter meg gjennom engelsken i håp om å ikke virke like a raving lunatic. (Se! Det går bedre allerede! *stolt*)

En ting jeg har lagt merke til i forhold til den engelske bloggen er forresten at jeg er rimelig bortskjemt med trafikk på denne norske. På den engelske er jeg tilbake der jeg startet med denne. Jeg snakker med meg selv. Rett og slett. Siden jeg innstallerte statistikkverktøy i går har jeg hatt hele 2 besøk på bloggen min. Det var etter at jeg våget meg på en kommentar i en av de engelske bloggene jeg har vært trofast, men taus leser i en liten evighet. En person klikket på bloggen min derfra. Det andre treffet kom etter at jeg skrev et innlegg på en nettside for mammabloggere og hadde link til bloggen i signaturen.

Altså ble det hele 2 besøk på et døgn. Til sammenligning hadde denne bloggen godt over 300. Altså har jeg blitt ganske godt vant. Særlig siden jeg i grunnen bare sitter her og pludrer i vei.

Der har jeg såvidt kommet i gang med å knote (guri, som jeg knoter!) i vei en slags oversettelse på en nærmest ubehjelpelig avart av det man ellers kaller engelsk og tipper at det blir mye flaut, dumt og usammenhengende. Men jeg gir meg ikke. Jeg trenger faktisk treningen.

Om du vil ha en god latter på min bekostning, kan du sjekke ut my verry verry gudd inglisjblågg. (Guri. Dette er flaut, flaut, flaut.) Det er ikke noe annerledes enn denne. Bare et klønete forsøk på et eller annet.

Ps: Jeg har oppdaget et engelsk favorittuttrykk som jeg bare venter på å få brukt en vakker dag.

Batshit crazy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

  • http://www.espeniversen.com Iversen

    Da er du tøffere enn meg, jeg tør ikke engelskblogge fordi jeg er livredd for å få bare eeeen liten “engelsken din suger”-kommentar. :D

  • Lin

    Ja, det er litt småskummelt, ja. Men litt artig å prøve. Og det verste som kan skje er vel at noen korrigerer noe slik at man lærer noe nytt, forhåpentligvis?

    Twitter:

blog comments powered by Disqus