Jah!

Omtrent sånn føler jeg meg nå. Jeg, den supersmarte webmasterspiren og forumadminen som nå etter å endelig, etter bare litt over TI små år på nett har begynt å skjønne HTML, skulle begi meg inn på et så spennende tema som *hold deg fast, for nå kommer et skikkelig kult ord, altså* SEO.

Altså; søkemotoroptimalisering.

Det er nesten supercalifragilisticexpialidocious, det! Søkemotoroptimalisering.

Jaja. Jeg hadde i alle fall funnet en sånn modul man installerte på et forum og som skulle gjøre det så fantastisk at Google bare ville gifte seg med nettsiden prompte, liksom. Jah!

Så jeg installerte. Og sjekket googlestatistikken min sånn ca. hvert femte minutt det nærmeste døgnet.

Og gikk i taket. Her var det virkelig ting på gang, altså. Dobbelt antall søketreff og vel så det. Jeg var så i ekstase om jeg ikke visste om jeg skulle grine eller kaste konfetti først.

Men en ting var sikkert; jeg kjente en dyp, dyp takknemlighet til kodenerden som hadde skrevet denne fantastiske dingsen som fikk Google til å vende om og fri til akkurat min nettside. Og takknemlighet bør man jo i grunnen uttrykke, gjør man ikke?

Ja, så jeg trampet jo inn, jeg da. Det man mangler av vett kan man jo faktisk gjøre opp for med entusiasme. Og hele meg var en vibrerende klump av entusiasme. På mindre enn et døgn hadde Google falt pladask for nettsiden min, nemlig. I alle fall en del mer enn det som var tilfelle fra før av.

Jeg setter meg ned og skriver en både rørende (om jeg må få si det selv) og entuasiastisk halvropende takketale til min nye helt. SEO-nerden. Legg til at dette foregår på engelsk også, så her sitter klisjeene virkelig løst. Ingen kunne være i tvil om at det var Hallelujastemning i DENNE stua, nei.

Det er da jeg får svar. Sånne SEO-nerder har jo som regel bittelitt mer peiling på sånne ting enn en nyfrelst som meg. Det er muligens nettopp derfor vedkommende ikke helt uten videre lar seg hylle på en aldeles entusiastisk og supercalifragilisticexpialidocious måte, men mener at det må være noe feil. Visstnok funker denne dingsen, altså. Men den går ikke helt bananas i løpet av det første døgnet med mindre det er Google selv som har noe av æren for det. Noe som ikke var tilfelle heller.

For å gjøre en noe pinlig historie litt kortere: Jeg hadde gjennom installeringen av denne SEO-dingsen prestert å legge inn statistikkoden min flere ganger så hvert treff ble liksom telt dobbelt opp. Eller kanskje trippelt. *rødme*

De virker vennlige de folkene der jeg først kom inn og var helt i ekstase, altså. De gjør det. Der de varsomt forteller meg at selv om jeg har endret på noen greier, så er nok ikke Google klar for ekteskap med nettsiden min riktig enda. Og så trøster de meg litt med å si at det kommer. Det tar bare pittelitt lenger tid enn noen timer. Google er tross alt ikke så lett på tråden.

Men jeg vet at de ler. Inni seg.

Neste gang skal jeg prøve å ikke bli helt Halleluja-entusiastisk når jeg tror at kanskje noe funker ekstra godt. Eller, i alle fall moderere meg litt når jeg sprer det glade budskap. Trur eg. Noen SEO-ekspert tror jeg ikke at jeg vil bli de nærmeste 20 årene, i alle fall.

Som Homer Simpson sier: «I am so smart! I am so smart! S-M-R-T!»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...