vedovn

Varme

Det er meldt en kaldere høst enn vanlig, så det kan være greit å sette i gang. Her i huset betyr det bl.a. at vi må tette noen dør- og vinduslister som har noen glipper bedre. Vi er også så heldige at vi har peis, så her i huset betyr det også å skaffe ved. (Om noen har noen tips om vedkjøp, tar jeg gjerne imot. Jeg er helt ny på dette.)

NB: Husk Brannvernuka og tipsene for bedre brannvern.

bokhjerte

Bøker

Det har ikke blitt så mye lesing i det siste, men høst og bøker passer jo ypperlig sammen. Høsten er også tiden for nye utgivelser, så det kan jo være lurt å følge med litt og se om noe fenger. Turer til biblioteket er heller ikke å forakte.

maistur

Frukt, bær og grønnsaker

I dag sendte jeg med ungene oppskåret frukt i den praktiske Bendit-boksen jeg kjøpte for 12,90 på Rema 1000. Det tipper jeg blir en hit å avslutte lunsjen med. Ellers har vi kost oss med deilig grønnsaksuppe, datterens hjemmelagde vegetarpizza og selvplukket mais.

Oliver drar akebrettet

Varme klær og mer

Det er på tide å forberede seg til vinteren. På Pengevett har vi et eget forum for gode tilbud, der brukerne rett som det er tipser hverandre om gode tilbud. Det kan kanskje være lurt å følge med på?

Ellers må jeg jo innrømme at jeg har en viss svakhet for typisk «mammabutikker» på nett, så det er kanskje ikke så rart at jeg også vil benytte anledningen til å nevne at Mammabutikken.no selger flotte vognposer nå og at man får tak i kule strømpebukser til barna hos Filifjong. Jeg oppdaget begge i forumet til InspirasjonOnline.

penger

Økonomikontroll

Det er ikke så lenge igjen til jul, strømregningene blir høyere og på nyåret har vi jo litt tøffere regningsmåneder. Hva med å gjøre januar til en bedre måned denne gangen? Eller hva med å gjøre alle måneder til bedre måneder? Selv har jeg merket stor forbedring med å bruke Fordelingsnøkkelen på inntekten. Rom ble ikke bygget på en dag og alt det der, men jammen kommer man langt på vei med litt planlegging.

Fakkelboks

Juleforberedelser

Husker du da jeg fortalte om julehandelen vår for noen år siden i En slags julefortelling? Vel, det er utrolig hva litt planlegging kan ha å si.

Nå er det bare litt over 13 uker igjen til julaften og ca. 10 til julekalenderstarten, og jeg kan love deg at tiden flyr. Allikevel føles det for tidlig å henge opp julelys, altså. Slapp helt av. Jeg er ikke gal. Tror jeg. Men juleforberedelser kan være så mangt. Man kan f.eks. legge til rette for en mer stressfri førjulstid.

Jeg gjør det ved hjelp av bl.a. kontrolljournalen (så jeg får rutiner bedre på plass i hverdagen og er ajour med ting som skal gjøres i og rundt huset), decluttering (så vi har fått rensket huset fri for unødig skrot og selve julerengjøringen går lettere) og julesparing.  Og det henger jo litt sammen dette også. Under declutteringen finner man kanskje ting og tang som kan selges og dermed får du kanskje fylt opp julekontoen enda mer. Når julen nærmer seg enda mer og jeg vet mer om hva jeg har på julekontoen, kan jeg f.eks. benytte meg av Julegavesystemet i Excel som et medlem delte med resten av oss på InspirasjonOnline for noen år siden.

Daisy på tur

Ut på tur!

«Kom deg ut. Luften har godt av deg!», pleide min stefar å si for å sørge for at vi ungene fikk frisk luft og røde kinn. Noe som sikkert var bra. Jeg var en sofagris allerede da. Det er noe helt annet med Daisy, som går helt rundt seg selv av glede når hun og Ludvigsen skalbli med på tur.

Turer ut er som regel positivt for både store og små. Enten man går en klar og fin høstdag, drar på lommelykttur i mørket eller har mulighet for å grille pølser på bål etterhvert.

turbilde

Hva med å la seg inspirere av Uteloggen? En småbarnsmammas innsats for å gi barna sine 100 uteopplevelser i løpet av et år. Uteloggen har også egen Facebookside, der man kan logge sine egne turer ut i frisk luft.

Denne lista kan sikkert bli lenger. Og kanskje den gjør det.

Hva med deg? Har du noen planer for denne høsten?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...