Mat, mat, mat!

Og så enda litt mat.

sunn mat

Første kurskveld er overstått for noen dager siden. Og min foreløpige konklusjon må være at Grete Roede er en masekråke. For her skal det spises, ja. Hele. Forbanna. Tiden.

Du rekker knapt å bli ferdig med et måltid før det er på tide med et mellommåltid.

Det hjelper kanskje ikke heller at jeg tydeligvis har lagt meg til vanen med å spise lite. Når du skal ha i deg massevis av kalorier i løpet av en dag og innser at frokosten din kanskje bare består av 37 skjønner du jo at du har gjort noe feil. Og at ditt problem slett ikke har vært overspising. Heller feilspising. For, hold dere fast og tro det eller ei, det viser seg at marsipanpølser og cola ikke regnes som et næringsrikt måltid. Who knew?!

Ok, så kunnskapsløs har jeg nok ikke vært. Men det kommer stadig mer frem hvor problemet har ligget. Sukker og få måltider. Og nesten ikke noe vann.

Det er neste utfordring. Man skal nemlig drikke og drikke. Og drikke litt til. Det er rett før jeg kan sanke trimpoeng for alle doturene det medfører. Jeg bare sier det.

Trimdelen har gått rimelig greit. Det kan definitivt gjøres enda mer, men jeg har da trimmet hver dag. Første dagen var det en halvtimes tur ute i kulda. Iskaldt og egentlig ganske ubehagelig. Det er TUNGT å begynne å bevege en tung kropp. Vi kan nok trygt si at det er en stund til jeg trenger ankelvekter og slike ting. Bena er tunge nok i seg selv foreløpig. Synes jeg, i alle fall. Men selv om turen var mildt sagt ubehagelig, så var følelsen av å ha gjort det utrolig god. Det hjalp selvsagt litt at turen gikk fra kurslokalet til mammas hus, der hun sto klar med masse ros. «Næmmen, så FLINK du har vært!» vokser man visst aldri fra å høre.

Ellers er det jo styrketreningen, da. De to siste kveldene har jeg reddet meg med styrketrening innendørs. Og da snakker jeg fortsatt ikke om å løfte vekter. Det holder å løfte meg. Hjemme. Langt unna andres blikk. For selv jeg innser jo at de såkalte pushups-ene jeg driver med nå er som skapt for å utløse latterkramper med innebygget tåreflod og inkontinens. Her gjelder det å huske at det er overkroppen som skal løftes og ikke rumpa. Men jeg gjør dem og jeg kjenner jo at det tross alt er noen muskler der et sted som får jobbet. Under dirrende armer. Det er i grunnen ganske godt gjort for en som ikke akkurat har vært noen Gymdronning hittil i livet.

At Slankekrigen nå går på tv flere ganger i uken funker bra som inspirasjon også. Selv om jeg er ufattelig glad for at det ikke er tv-kamera som fanger opp min trening.

Foreløpig er ikke savnet etter den gamle maten og brusen så stort. Jeg har på en måte mer enn nok med å få i meg alt jeg skal av den sunne maten til å tenke på det. Samtidig så hender det jo at jeg lurer på om jeg virkelig vil gå ned noe som helst når jeg stadig stapper i meg mat.

En annen utfordring som trer frem nå er at jeg har for få og for store måltider. Det er langt mellom måltidene og da må jeg spise ekstra mye for å få i meg nok kalorier totalt den dagen. Etterhvert blir jeg muligens litt mer obs på dette med å spise hyppig nok. Jeg har en djevel på skulderen som påstår at en Burger King-meny fikser kaloriinntaket lett som en plett, men jeg prøver å tenke at det ikke bare skal handle om kalorier her. Så jeg strever meg heller gjennom prosessen med å lære dette med sunt og ofte mens jeg forteller djevelen på skulderen at vi får ta en rain check på den burgeren. For selvsagt skal jeg ha det også. Bare ikke akkurat nå. I dag. Og ikke så ofte.

Det er ikke bare måltider, trening og vann Grete Roede maser om, forresten. Det å huske på å få i seg nok av ditt og nok av datt er en utfordring i seg selv. Siden jeg ikke fikser å drikke melk sliter jeg litt her. I tillegg må jeg huske på D-vitamin og gode kilder for det.

De nye justeringene på vektklubben.no har forøvrig også dagbok der jeg kan plotte inn mat, drikke og trim. Det har vært der lenge, men noe som er nytt er at jeg også får en oversikt over fordelingen mellom karbohydrater, proteiner og fett. Og, utrolig nok, så viser det seg at jeg konsekvent får i meg for lite fett. Ja, du leste riktig. Jeg får i meg for lite fett. Noe som igjen viser at hovedproblemet mitt nok var sukker.

Dette var sikkert kjempespennende for dere å lese. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...