Gratinert fisk i form

Foto: Alf Børjesson/Eksportutvalget for fisk

Husmorhelveteprosjektet er i gang. Etter mange måneders nærkontakt med veggen er jeg i ferd med å sakte men sikkert plukke meg opp etter nakkeskinnet og jobbe for de små glimtene av den moren jeg pleide å være. Du vet. Da man hadde sånne fine ting som kapasitet og lignende.

Ouch. Den var kanskje litt vel ærlig. Men sånn er det og det blir for stusselig å bare sitte helt taus fordi det man har å si ikke bare er happisnappi rapporter fra et liv der alt går på skinner, ingen får diagnoser og tid og krefter alltid strekker til.

Uansett.

Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle være überflink og satse på fisk. Og bevæpnet med denne oppskriften fra DinMat satte jeg i gang med handlingen av ingrediensene. (Jeg doblet det, da. Du vet. Stor familie og alt dette.)

Ingredienser:

 • 750 gram filet av torsk eller hyse
 • 1 pakke fiskesaus (Jeg brukte Lofotens fiskesaus)
 • 400 gram grønnsaker (Jeg valgte frossengrønnsaker. Viltblanding og den blandingen med brokkoli i)
 • 100 gram ost til gratinering
 • 800 gram poteter (tilbehør)

Det gikk helt supert. Det var tilbud på både Norvegia og frossen torsk på RIMI. Attpåtil traff jeg på lillesøster og hennes forlovede, som kikket anerkjennende i den ultrasunne handlekurven min. Jackpot!

Jeg følte meg med andre ord ekstremt flink da jeg kom hjem. Før det sakte, men sikkert gikk opp for meg at det antageligvis ikke holder å være flink i butikken. Man må faktisk lage helvetet også. Og jeg var jo så sliten av all denne flinkheten at jeg mest av alt hadde lyst til å bestille pizza til middag.

Men når man nå er en superhusmor in training så er det jo bare å ta seg selv i nakken og sette i gang. Denne gangen helt uten tilskuere som sier man er sunn og flink. *mumle*

Her er fremgangsmåten jeg brukte:

 • Sett på potetene
 • Varm opp ovnen til 180 grader
 • Lag sausen etter anvisningen på pakken
 • Bruk en stekeform (lasagnaformen brukte jeg) og legg de frosne grønnsakene i først.
 • Deretter legger du på fisken i porsjonsstykker
 • Ta salt og pepper på fiskestykkene
 • Hell sausen over
 • Strø revet ost på toppen
 • Stek i ca. 15 minutter på 180 grader

Det så jo enkelt ut, ikke sant? Vel, velkommen til Husmorhelvetet. Ok, det var kanskje litt dramatisk. Men sannheten er at da jeg hadde gjort alt dette, så ventet jeg. Og ventet. Og ventet. 15 minutter gikk og fisken var fortsatt frossen i midten. 15 minutter til gikk og nå var den sånn passe. Og sånn holdt det på en god stund. Kanskje er det ovnen min som er rar. Eller kanskje lasagneformen ble for avlang og stor og det egentlig var meningen at sausen skulle dekke mer enn den gjorde.

Uansett; Da retten endelig var ferdig var den faktisk en stor hit hos alle bortsett fra en. Så jeg kommer nok til å prøve å justere den litt mer etterhvert.

Neste gang skal jeg definitivt bruke mer saus. Og den purren jeg hadde kjøpt for å være vill og gal og legge til egen ingrediens hadde jeg jo glemt. I tillegg ville jeg nok til en annen gang ha valgt grønnsaksblanding med mindre blomkål og enda mer brokkoli og rosenkål.

Med andre ord: En ok fiskeoppskrift, men jeg vil nok prøve å forandre den etterhvert for at den skal bli enda bedre.

Til dessert slang jeg inn noen kanelsnurrer (de frosne, ferdiglagde sådan) i ovnen. Jeg mener, ærlig talt. Det er da måte på hva man skal kreve av seg selv når man er en evig kjøkkennovise, altså!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...