Fritt Ord gir 2,5 millioner til bloggere

Her er utlysningen:

For å bidra til en allsidig meningsbrytning i Norge utlyser Fritt Ord 2,5 millioner kroner til samfunnsengasjerte bloggere.

Søknadsfrist er 15. september 2010.

Utlysningen er rettet mot personlig redigerte blogger som ikke har noen institusjonell tilknytning. Det er mulighet for å søke om midler til nyetablering av blogger og utvikling av allerede eksisterende blogger.

Både enkeltpersoner og mindre miljøer kan stå bak søknad om midler. Det er også mulighet for å invitere gjestebloggere.
Det er opp til den enkelte blogger eller gruppe av bloggere å velge et tema eller emnefelt som behandles grundig og gjennomarbeidet. Fritt Ord søker etter bloggere som har journalistiske og essayistiske innfallsvinkler.

Utlysningen av 2,5 millioner kroner vil fordeles på små og store prosjekter, og man kan søke om tildelinger på kr 50 000 og oppover. Bloggprosjektet må være etablert innen 1. januar 2011. En evaluering av prosjektene vil finne sted høsten 2011.

Søknader må inneholde en prosjektbeskrivelse på ca. 4–5 sider med budsjett. I prosjektbeskrivelsen bør det inngå en begrunnelse for hvordan bloggen vil bidra til meningsdannelse og meningsbrytning. Hvis det søkes om midler til en blogg som allerede er etablert, bør det begrunnes hvordan tilskuddet skal bidra til å videreutvikle bloggen. Søkerne må gjøre rede for publiseringsplattform.

Søknadene vil bli behandlet av en uavhengig jury, og resultatet ev behandlingen vil bli offentliggjort i begynnelsen av oktober 2010.

Juryen består av:

Gisle Hannemyr, universitetslektor ved Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo (juryleder)
Marika Lüders, medieforsker ved Avdeling for samvirkende og tiltrodde systemer, SINTEF
Sven Egil Omdal, journalist i Stavanger Aftenblad
Jill Walker Rettberg, førsteamanuensis ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier, Universitetet i Bergen

Søknader merket ”Bloggutlysning” sendes per e-post innen 15. september 2010 til:
[email protected]

Vet du om en blogger eller flere som du synes burde søke? Da er tiden inne til å gjøre dem oppmerksomme på denne muligheten.

Selv skulle jeg gjerne sett at blogger som f.eks. Giktbloggen , Hjemmemamma, Revolusjonært Roteloft, A curly life og Hjorthen fikk sin bit av “kaka”.  Og sikkert mange flere som jeg ikke kommer på i farta akkurat nå.

Hva med deg? Er det noen du mener bør sende inn en søknad? Tips dem, da vel! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

 • http://www.ertzgaard.net/geir Geir

  For min del håper jeg at dette blir en anledning til å oppdage andre stemmer enn de som allerede er markante, og at vi slipper kampanjer fra bloggemiljøet på egne og andres vegne.
  Det er fantastisk at blogging blir tatt på alvor på denne måten.

  Geir’s last blog post..The Lighthouse

 • Lin

  Å oppdage nye stemmer kan nok bli bra, ja. Det er jo ikke snakk om kampanjer heller, da. Bloggere må selv skrive søknad og det skal gjelde ikke bare nåværende blogger, men eventuelle planlagte bloggprosjekter, om jeg ikke har misforstått.

  Uansett er det flott at blogging begynner å bli anerkjent, ja.

  Twitter:

blog comments powered by Disqus