lovlig blond rosa laptop

Det er utrolig hva man blir sittende og lese i ferien, men da jeg var på hytta i sommer ble jeg sittende og bla gjennom en utgave av bladet FHM som noen i familien (hei, svoger!) hadde lagt igjen og som denne personens samboer sa hadde ganske ok lesestoff her og der.

Bare så det er sagt; bladet imponerte ikke noe særlig. Kanskje jeg bladde i en dårlig utgave eller noe sånt.  Men jeg ble i alle fall sittende og humre meg gjennom utgavens «Test deg selv». Nærmere bestemt: «Vitenskapelig test: Er dama di tett i nepa?»

Og jammen kom jeg ikke over et uttrykk jeg ikke hadde sett før. Nemlig «dum som en blogger».

Nå har jo jeg alltid ment at blogg kun er et verktøy og at man ikke akkurat kan vurdere så mye utifra om noen velger å bruke det verktøyet. Det brukes veldig forskjellig. Noen blogger politiske meninger, noen bruker bloggen som et verktøy for å informere om et produkt, band, forfatterskap etc., noen (som meg, kanskje) bare babler i vei om seg og sitt osv. Og så har vi disse såkalte rosabloggerne, da. Som etter alt å dømme har skapt seg en veldig annerledes bloggvirkelighet enn det mange andre opplever. De egner seg tydeligvis veldig godt for tabloidpressen, det ser også ut til at det er i denne gruppen de som tjener gode penger på bloggen sin finnes osv.

Man har også medaljens bakside. Jeg vet ikke om det er misunnelse det handler om, eller om rosabloggimaget utløser en sånn «elsker å hate»-greie, eller at det har noe å gjøre med alder/modenhet på leserkretsen. Men det kan se ut til at disse bloggerne får ganske hard medfart på nett noen ganger. VG skriver i dag f.eks. om drapstrusler rettet mot unge bloggere og i artikkelen forteller også bloggerne om daglig hets. Selv har jeg jo hatt noen mindre hyggelige kommentarer innimellom, men langt i fra daglig. Heldigvis.

Nå skal ikke jeg bastant påstå at det er rosabloggerne uttrykket «dum som en blogger» sikter til. De færreste kan påberope seg genistatus og jo mer man babler i vei på nett, jo mer dumt, rart og tankeløst vil antageligvis slippe gjennom filteret også. Men på den annen side så er det jo rosabloggerne folk flest har fått presentert i artikler om bloggere, og det er vel ikke akkurat noen bombe at unge, pene jenter med interesse for klær og sminke møter en del fordommer knyttet til intelligens.

Som det ble skrevet i kommentarfeltet på «It’s a mans world – også i bloggerverdenen«:

Det som er en lavkulturell kvinnetypisk aktivitet blir gjerne dømt hardere enn en lavkulturell mannstypisk aktivitet, av oss alle, kvinner og menn.

Ja, selv et blad med artikler om «hvordan vinne vannkrigen mot jenter i hvit t-skjorte som ikke har på seg bh» osv. ser ikke akkurat ut til å ha noe problem med å bedømme andre skribenters intelligens. ;)

Hva er ditt inntrykk? Anses blogging og bloggere som dumme generelt sett? Har nettet blitt hardere den siste tiden? Og rammer det i så fall noenlunde likt eller er det enkelte som er mer utsatt enn andre? Tror du i så fall at det dreier seg om type blogg eller om størrelse på bloggen?

Oppdatering: De fleste trusselsakene mot bloggere blir henlagt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...