I alle fall måtte jeg det.

Tenk deg at du en søndag morgen i… tja, for eksempel september, sover lenge. Det er mørkt og stille på rommet ditt, noe du senere innser er fordi vekkerklokkene barna i huset har sørget for det ved å lukke dører, dra for gardiner og liste seg rundt.

Du står opp, gnir deg i øynene, ser deg omkring i stua…. Og gnir deg i øynene en gang til.

Etterhvert blir du bare stående som en annen pausetorsk og måpe mens du hører Astrid Lindgrens fortellerstemme i hodet.

For mens du sov uanstendig lenge, har det skjedd saker i regi av en bestemt trettenåring med to småbrødre på laget. Gjett om det har skjedd saker!

Og Astrid Lindgren-stemmen forteller deg at

«Julen kom tidigt till Katthult i år…»

Mens blikket ditt bare fortsetter å gli over stua om og om igjen i påvente av at hjernen snart skal henge med. Det er jo S-E-P-T-E-M-B-E-R!

jul i september

For det du har våknet opp til er en utrolig nok ikke bare ryddet, men også julepyntet stue!

Du begynner virkelig å lure på hvor lenge du egentlig har sovet. Greit nok, du føler deg skikkelig uthvilt, men… Nei. Det er fortsatt september. September. *hyperventilerer*

Med juleengler, julestjerner, julelys, julemusikk og…

I kid you not: Juletre.

Ja, for du tror vel ikke at de glemte det?

I SEPTEMBER?

jul i september

Neida. Storesøster har vært Tante Sofie i dag og drasset sine mer enn villige småsøsken, Knoll og Tott, ut på juletrefangst. De har jo sett at sånt kan gjøres før. Om enn i desember. Men vi er ikke så nøye på sånt, er vi vel?

Det var ikke fordi det var natt eller tidlig morgen at det var så stille i huset, nei. Istedet var det julepynting, juletrefangst… Alt mens jeg altså sov i min dypeste søvn i det mørke og stille rommet.

Så nå sitter jeg her, da. Med en fullt julepyntet stue en kveld i september (SEPTEMBER!) etter å hoderistende og humrende ha jaget ungene i seng, og lurer på om det kanskje ikke var så lurt å gi de ungene sunt lørdagsgodteri i går kveld.

Jeg burde jo ha været trøbbel da de la seg så pent og rolig i går kveld. Jeg burde ha skjønt at de da også ville våkne med masse energi og pågangsmot neste dag…

Men jeg tviler på at jeg ville ha vært forberedt på dette.

jul i september

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg veksler med å fortsatt kikke meg litt vantro omkring mens munnen åpner og lukker seg i gullfisk-stil, og å humre.

Jammen har vi jul i huset.

I september.

SEPTEMBER!

Hva har dine barn funnet på i dag?  *stivt smil*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...