Når mamma sitter på do

Hva er det med barn og dobesøk?
ANDRES dobesøk, that is. Nærmere bestemt opphavets dobesøk. Hvem utnevnte disse søte små til dofaddere og diskolysansvarlige egentlig?

Jeg har opplevd forskjellige varianter opp gjennom årene. Diskobelysning er en klassiker. Eller sladring som bare MÅÅÅ skje akkurat når du har satt deg på do. Og så har vi gjengangeren. Så fort mor har satt seg på do og endelig skal få gjøre sitt fornødne etter mye kniping (flerbarnsmødre er knipeeksperter sånn sett, bare så det er sagt), da rives døra opp og noen er i ferd med å tisse eller bæsje hvert sekund.

Jeg har kommet frem til at vår do har flere funksjoner enn man ved første øyekast skulle tro.

Vi har for eksempel Tronefunksjonen. Når mamma sitter på do, er det tydeligvis et signal om at nå sitter det noen på “tronen” klar til å løse alle små og store disputter i kongeriket.

Også har vi 1881-funksjonen.
Når noen er på do, er det fritt frem for alle spørsmål. “Mamma, hvor er…?” og “Mamma, ikke sant du sa at…?”.

Til slutt vil jeg nevne Bank-funksjonen.
Det kan noen ganger virke som om undersåttene (eller barna, da) tror det er penger jeg trykker ut. Det er i alle fall det perfekte tidspunktet for å spørre “Mamma, kan jeg få…?”

Det hender jeg prøver å huske hvordan det var å gå på do i mine barnløse dager, uten å få det til noe særlig. Men det er kanskje ikke så rart. Discobelysning er jo tross alt mer minneverdig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Man går selvsagt kun på do før barna har våknet – eller etter at de har lagt seg! Er du helt amatør, eller?

Åh. Så du har ikke anskaffet deluxe-versjonen med innebygget radar, altså?

Den fungerer som bare det ved enhver aktivitet som kan minne om følgende:

1) Et langt bad
2) Sex
3) Toalettbesøk

Jeg tror mine kom med en særdeles fininnstilt radarfunksjon. *mumle*

Twitter:

[...] som ikke akkurat er så himla lett når pleieren også agerer som dofadder og roper spørsmål om hvordan det går fra utsiden mens du sitter der og gjør ditt aller beste [...]

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)

Twitter ID
(Kun ID/twitterbrukernavn. Ingen lenke eller "@")