bruskutt

Brusdrikking er et stort helseproblem for mange og helsmyndigheter advarer mot dette. Før jul hadde det vært kjekt å gjøre noe med den uvanen. Jeg mistenker nemlig at julefeiring og slike ting vil smake langt bedre om man ikke har hatt «lørdag hele uka» i tiden før.

Siden vi alle er forskjellige tenkte jeg vi selv kunne sette opp reglene for denne måneden. Noen vil kanskje ta helt brusfri og drikke saft, Farris, eplemos etc. på lørdager. Andre vil kanskje tillate seg f.eks. 1 boks cola hver lørdag. Kanskje drikker du ikke sukkerholdig brus i det hele tatt, men synes det blir litt vel mye Pepsi Max? Da bruker du utfordringen til å gjøre noe med det. Det blir opp til dere. Det viktigste er at vi setter oss et personlig mål og jobber for å holde det.

For denne utfordringen gjelder det imidlertid en regel: Ikke tenk svart/hvitt!
Sklir du ut eller faller for fristelsen en gang, så ikke overtal deg selv til å tro at du har ødelagt alt sammen og like godt kan gi opp. Dette er ikke en øvelse i feilfrihet og det gjelder å komme seg opp på hesten igjen så fort som mulig hvis man ramler av.

Jeg løy. Det er to regler. Den neste er: Ikke glem det du klarer!
Altså: Er du brusfri i 4 dager, men drikker et glass den 5. dagen, så ikke bare fokuser på den dagen men gi deg selv klapp på skulderen for de 4 hele dagene kroppen din fikk helt fri fra brusen.

Så hva sier dere?
Det er 31 dager i oktober. 744 timer.

Kan vi klare å gjøre noe med brusdrikkingen vår i den perioden?

Utfordringen finnes også på Facebook.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...