Jeg har lest bl.a. Hjorthens innlegg «Hvor mange lesere har du på bloggen din» og Frøken Makeløs sitt «Hvordan teller Bloggurat?» og synes de tar opp et spennende tema. I alle fall for oss bloggomane. ;)

Nemlig nettopp dette med forskjellen på treff og lesere. Og hvordan den nye Bloggurat-tjenesten (som jeg misunte svenskene noe veldig da den kun fantes der og kaltes Knuff) teller nettopp dette i sin rangering.

I den forbindelse fikk jeg lyst til å skryte litt av hva jeg digger med Bloggurat. Og det er nemlig at de teller på fler enn en måte, slik at det blir opp til oss som bruker siden å avgjøre hvilken statistikk nettopp VI er ute etter.

Dette gjør den antageligvis for at folkene bak Bloggurat naturlig nok har erfaring med dette verktøyet fra Sverige og derfor får vi nordmenn et godt fungerende system allerede fra starten av. Noen fordeler skal man tross alt ha av å henge etter i utviklingen. ;)

På Bloggurat teller man nemlig flest unike besøkende (hver besøkende telles 1 gang i løpet av en uke), blogger som har flest innlenker fra andre blogger og det som er min favoritt:

Bloggurank

Ifølge forklaringen på nettsiden så kan Bloggurank beskrives slik:

Bloggurank er blant annet basert på lenker fra andre blogger (hvem som lenker, hvordan og når).

For oss som er enda mer interessert i tall og blogging, synes jeg siden hver enkelt blogg som er med, har fått tildelt, er veldig fin. Den gir nemlig et godt totalbilde, synes jeg.

Her er Fullt Hus sin:

Du finner den her.

For å finne andres sin så går du bare inn på en av topplistene og klikker på den lille lenken ved bloggtittelen, som heter «Om bloggen». Og vips! så får du se. Kanskje ikke så pålitelig nå helt i startfasen, jeg har inntrykk av at man ikke teller med tilbakevirkende kraft. Og kanskje spesielt ikke i forhold til de aktivitetssvigningene de fleste blogger vanligvis har. Men allikevel. Jeg synes det er supert at man på Bloggurat faktisk kan velge hvilken statistikk man ønsker å vite noe om.

Men jeg lurer litt på om jeg ikke ville ha ønsket meg at fanen for Bloggurank var den som kom opp på siden som default. Det er selvsagt mest fordi det er min favorittfunksjon der. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...