Joda. Jeg har gjort det før og nå gjør jeg det igjen. Lister opp hvorfor det at sommeren er på hell og høsten straks er her er en Bra Ting™.

Så her kommer de. Mine grunner for at høsten er noe å glede seg til. Noe er hentet fra den forrige listen jeg skrev og noe har forandret seg litt. Slik det jo har en tendens til å gjøre.

1. Været. Denne har ikke forandret seg. Jeg simpelthen elsker at det er «ruskevær» ute. Det skal bli deilig å ha mer styring på soveromstemperaturen igjen. Jeg sover bedre og gleder meg til de kveldene jeg kan legge meg nydusjet under dyna med en god bok, varmeflaske i fotenden og høre regnet tromme på vinduet. Ah, lykke! Kjølige, klare høstdager med masse farger er heller ikke å forakte.

Høstvær

2. Tv-kveldene. Ok. Jeg er en tv-slave. I alle fall når det kommer til favorittseriene mine. Denne høsten har Frustrerte Fruer tatt en pause og i mellomtiden kan vi bli litt oppdatert på hvordan det går med folkene i Greys Anatomy før vi får nok en episode av Privat Praksis.

Private practice

3. Bøker! Bokhøsten er rett rundt hjørnet og jeg gleder meg. Av høstens nyheter kunne jeg godt tenke meg å lese Unni Lindells nye krim «Sukkerdøden».

Sukkerdøden av Unni Lindell

4. Kino. Høsten er en fin-fin tid for å dra på kino. Her i huset er det flere medlemmer som gleder seg til å se «Trollmannenes læregutt» og Karate Kid, mens jeg har lyst til å få med meg filmen basert på boken «Eat, pray, love».

Eat, pray, love

5. Rutiner. Uansett hvor godt det er å slippe unna hverdagens rammer og begrensninger, så er det også litt godt å komme inn i rutinene igjen etterhvert. For ikke å snakke om de timene når alle barna er på skolen. Ah! Flylady, here I come.

kalender

6. Endelig fredag-følelsen. Det er få ting som får meg til å sette pris på helgene enn en lang uke full av hverdager. Kjøpe blomster. Glede seg til god mat, noe bra på tv og rett og slett en hyggelig kveld med familien med levende lys, fyr i peisen og ruskevær utenfor.

chili con carne

7. Juleforberedelser. Det er noe med den tiden av året. Når julen nærmer seg og julestemningen kommer krypende. Jeg gjentar selvsagt det tradisjonelle løftet til meg selv om at dette skal bli året jeg ikke stresset, men virkelig fikk dreisen på dette. Og sant nok, det blir bedre for hvert år. Julesparingen er allerede i gang, så jeg er i alle fall i rute hva dette angår. Og også dette året skal jeg prøve å huske på hva som egentlig henger igjen og gir den gode, varme og «fuzzy» følelsen når man husker tilbake. Det er slett ikke gavene. Men kanskje akkurat hvordan man følte det da man tok f.eks. dette, elendige mobilbildet. Natt til julaften etter at man har først lagt oppspilte unger og så sammen har pakket og lagt julegavene under treet, fylt julestrømper og bare kost seg med julemusikk, pepperkaker og clementiner. Og så, når alt er ferdig, tar man et siste overblikk over stua ungene om få timer kommer til å våkne opp til, roer ned sommerfuglene man selv har i magen fordi man gleder seg til å se ungenes ansikter og snubler i seng for litt søvn.

lille julaften

Alt dette, og mye mer å se frem til, ligger foran oss.  Og det skjer ikke hvis ikke sommeren også i år trekker seg tilbake. Så hvorfor ikke glede seg til høsten vi har foran oss?

Hva med deg? Er det noe du ser frem til i årstiden vi har foran oss?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...