julestemning

I dag er det bare 6 uker igjen til julaften.

Er du som meg har du antageligvis ikke begynt med så mye av selve julestria. Men ting er allikevel litt annerledes enn det pleide å være før i tiden. Ja, tro det eller ei, det er til og med håp for rotehoder som meg! Med litt hjelp, da.

For eksempel hjelper det å ha tatt en declutteringrunde i forkant av juleforberedelsene. Det er utrolig mye lettere å få huset klart til jul om man ikke leker skrotnissens jul.

En annen viktig ting er julekontoen. Julesparingen begynner om sommeren her i huset og jo mer dreven jeg blir i å bruke fordelingsnøkkelen, jo mindre overraskende kommer utgifter til jul og andre ting. Noe som også gjør meg litt friere i forhold til når jeg f.eks. begynner å kjøpe julegaver. Tidligere ble det gjerne til at man ventet på julelønningen i håp om at den halve skatten ville berge julebudsjettet. (Hint: Den gjorde ikke det. Det er da måte på hvor mange kroner halv skatt utgjør og januar var som regel en kjip måned av flere grunner enn at julelysene ble pakket vekk.)

Mannens planer for juleverksted begynner å ta form. Han påstår at det er «for ungene» han gjør det, men med tanke på hans verktøyfetisj og en nesten urovekkende trivsel i snikkarbod… eh… garasjen stiller jeg meg noe tvilende til at dette kun er for ungene, altså. ;)

Og hold dere fast nå, for nå kommer en sjokkmelding:

Selv om det er 6 uker igjen til julaften er det ikke like lenge til julekalender, luciafeiring, juletrefester og fandens oldemor. Det er kanskje vanskelig å tro, men det er sant. Ting starter før julaften! Dette faktumet pleide å komme som et kjempesjokk på meg. Hvert. Eneste. År.

Hva kan jeg si? Jeg har litt tungt for det, tydligvis. Datteren, derimot…

Uansett; I IO-bloggens arkiv har jeg funnet frem noen innlegg fra tidligere år, tørket støvet av dem og joda, med noen justeringer var de like gode som nye. Så her har du et lite utvalg når hyperventileringen har roet seg og du er klar for å tenke juleforberedelser:

En ting er i alle fall sikkert. Det er 6 uker igjen til julaften og jeg ser også dette året for meg en koselig og morsom førjulstid. Jeg nekter å slippe den drømmen. Pokker heller!

We will have fun or die trying!

Jah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...