Bruskutt i oktober

bruskutt

Brusdrikking er et stort helseproblem for mange og helsmyndigheter advarer mot dette. Før jul hadde det vært kjekt å gjøre noe med den uvanen. Jeg mistenker nemlig at julefeiring og slike ting vil smake langt bedre om man ikke har hatt “lørdag hele uka” i tiden før.

Siden vi alle er forskjellige tenkte jeg vi selv kunne sette opp reglene for denne måneden. Noen vil kanskje ta helt brusfri og drikke saft, Farris, eplemos etc. på lørdager. Andre vil kanskje tillate seg f.eks. 1 boks cola hver lørdag. Kanskje drikker du ikke sukkerholdig brus i det hele tatt, men synes det blir litt vel mye Pepsi Max? Da bruker du utfordringen til å gjøre noe med det. Det blir opp til dere. Det viktigste er at vi setter oss et personlig mål og jobber for å holde det.

For denne utfordringen gjelder det imidlertid en regel: Ikke tenk svart/hvitt!
Sklir du ut eller faller for fristelsen en gang, så ikke overtal deg selv til å tro at du har ødelagt alt sammen og like godt kan gi opp. Dette er ikke en øvelse i feilfrihet og det gjelder å komme seg opp på hesten igjen så fort som mulig hvis man ramler av.

Jeg løy. Det er to regler. Den neste er: Ikke glem det du klarer!
Altså: Er du brusfri i 4 dager, men drikker et glass den 5. dagen, så ikke bare fokuser på den dagen men gi deg selv klapp på skulderen for de 4 hele dagene kroppen din fikk helt fri fra brusen.

Så hva sier dere?
Det er 31 dager i oktober. 744 timer.

Kan vi klare å gjøre noe med brusdrikkingen vår i den perioden?

Utfordringen finnes også på Facebook.

Related Posts with Thumbnails
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Godt initiativ. Jeg drikker så lite brus uansett at jeg er under og heller tror jeg tar det ut i sjokolade i stedet. Sjokoladefri 6 av 7 dager i oktober. *nikker*

smgj’s last blog post..På trappa akkurat nå

Du har mitt brus-nekt! *stiller opp*

Stjernesøkeren’s last blog post..Plask

Jeg har noen uker nå fulgt en diett som kalles No S Diet. Den fungerer omtrent slik du tenker her.

Reglene er:
* No Snacks
* No Sweets
* No Seconds
Except (sometimes) on days that start with “S”

Og de S-dagene er da lørdag (saturday), søndag og spesielle dager (bursdager, feiringer osv.)

Dette gjør at du på normale dager spiser bare normal mat, forsyner deg bare en gang og ikke spiser eller drikker noe søtt. Men skjer det noe spesielt, eller når helgen kommer, så har du lov til å kose deg (litt). Dermed blir den også en “sosialt akseptabel” diett, da du kan dra på middager og annet som du blir invitert til.

Jeg har ikke holdt på mer enn 4-5 uker nå, men går ned rundt 0,5kg i uka. Har et håp om at i løpet av oktober så vil jeg se 99-tallet på vekta, og det for første gang på mange år :)

Vil tippe jeg drikker rundt en halvliter brus i måneden fra før… For noen år siden drakk jeg masse brus, spiste mye junk food og snacks. Da veide jeg også 12 kilo mer enn nå. Når jeg begynte å bli veldig plaget med sure oppstøt og dårlig ånde var det et lett valg. Jeg kuttet kraftig ned, og erstattet brus med nesten bare vann. Kiloene raste av uten noen nevneverdig form for trening. Cirka 10 kilo på få måneder. Om BMI betyr noe er jeg en halvkilo unna optimal vekt, med andre ord er jeg på det vi så fint kaller “trivselsvekt”.

Til mat synes jeg egentlig vann er best uansett, så det var intet stort tap. Og når det gjelder søppelmat er bare følelsen av å føle seg vel, fremfor halsbrann, sure oppstøt og generell slapphet, helt klart verdt det.

Men det er viktig å kose seg også, så ikke overdriv. Da mister mange motivasjonen og faller fort tilbake til gamle vaner. Det er også grunnen til at jeg aldri har drevet med noen form for kurer, da man kommer ganske langt med sunt vett. Bruk mer energi enn du stapper inn, og spis sunt, så er det vanskelig å gjøre feil.

Yngve Thoresen’s last blog post..Nei, du får ikke skjegg!

Så kult at flere henger seg p!

Jeg grubler fortsatt litt rundt hvorvidt jeg skal gå for fullt kutt eller tillate litt på lørdager. Uansett skal det kuttes i brusdrikkingen.

Frank: Den “dietten” hadde jeg sansen for!

Jeg er med! Hadde en kritisk gjennomgang av eget brusforbruk for en liten stund tilbake, og kjente at det fort ble for mye. Nå prøver jeg å kutte ut brus i alle fall på ukedagene, og det går helt greit. Jeg orker ikke være for streng, så om det blir brus på lørdag så pisker jeg ikke meg selv med dårlig samvittighet for det. Men _mye_ skal det ikke bli nei…

~SerendipityCat~’s last blog post..I’m Beautiful!

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)