Jeg er tilsynet ditt!

Her er to fakta:

  1. Jeg er nyoperert.
  2. Jeg har barn som tar ting veldig bokstavelig.

Legg til at jeg etter operasjonen fikk med et infoskriv som jeg var dum nok til å la ligge fremme og dermed har man plutselig pådratt seg rene naziomsorgen fra en av undersåttene i heimen.

I infoskrivet står det nemlig ting som at man bør ha tilsyn den første tiden hjemme etter operasjon på dagkirurgisk, at man må unngå forstoppelse, at smertestillende kan tas hver 6. time, at man ikke skal løfte tungt de første ukene osv. I tillegg så prater man kanskje med ektefellen sin om hva som ble sagt av sykepleieren og legen.

Rør sammen disse elementene og vips! så sitter man i klisteret med en sønn som er selvoppnevnt pleier og tar jobben særdeles alvorlig. I motsetning til helsevesenet er det her en, og bare en, prioritet.

Joda, det er jo hyggelig også. Hver gang man våkner av at dynen rettes på av nazisykepleieren som man trodde endelig hadde sovnet. Eller når man blir vekket grytidlig om morgenen fordi den selvoppnevnte pleieren bestemt mener at det har gått over 6 timer siden siste medisininntak ble observert. Eller bare når han vil forsikre seg om at kompresset ikke må skiftes.

Og så har man de andre episodene, da. Når pleieren fra helvete drar med seg dyne og pute for å ligge i stua og alle protester besvares med et bestemt “Jeg er tilsynet ditt!”

For står det i infobrevet fra sykehuset at man skal ha tilsyn, så skal man jaggu ha tilsyn så det holder. Det skal ikke stå på ham, nei!

Jeg mottar med andre ord utrolig mye velment og påtrengende pleie nå. Og bebreidende blikk når jeg er vågal nok til å gå og hente meg et glass vann helt på egen hånd. For ikke å snakke om et mistenksomt “Hvor skal du?!” så fort jeg endrer stilling i sofaen.

Og så har vi jo dette med forstoppelsen, da. Den som i følge infoskrivet bør unngås. Dette punktet har heller ikke blitt oversett av Tilsynet, må vite. Overhodet ikke. Vi leker ikke tilsyn heller!

Når man har beveget på seg og besvart spørsmålet om hva man skal med et noe oppgitt “jeg skal bare på do”. Da hører man gjerne den ivrige pleieren rope i bakgrunnen mens man etter å gjentatte ganger ha avslått støttehjelp stavrer seg mot dodøra.

“Jeg håper du får driti!”

Noe som ikke akkurat er så himla lett når pleieren også agerer som dofadder og roper spørsmål om hvordan det går fra utsiden mens du sitter der og gjør ditt aller beste for å være en god pasient.

Jeg bare sier det. *mumle*

Related Posts with Thumbnails
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Ikke meningen å le altså, men du skriver veldig morsomt.

Kjekt med litt pleie da, men det der blir kanskje litt i overkant :)

Trine Lise’s last blog post..God morgen alle sammen. Da er det morge

Jeg trodde mitt dårlige humør var helt fastlåst i dag. Helt til jeg leste dette.

Takk til deg og den skjønne unge mannen!

Bare hyggelig!
Da pasienten virket litt vissen utpå morgenkvisten løste pleieren det ved å sette på Alexander Rybaks “Roll with the wind” på full guffe.

Jeg fikk sove ut da han var på skolen, da. *humre*

Jeg ler meg skakk jeg :) Så go’ han er. Gutten til tante det <3

Dersom du blir operert en gang, sender jeg Tilsynet til deg. ;)

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)