Temple Grandin

Temple Grandin

Innimellom oppdager man virkelig interessante mennesker som man gjerne vil lære mer om. Temple Grandin er en av de for meg og i denne bloggposten har jeg samlet det jeg fant som jeg fikk lyst til å dele. Innta gjerne i flere porsjoner, for dette tar tid. ;)

For noen uker siden, leste jeg nemlig om en dame som heter Temple Grandin og hennes tanker om positive sider ved autisme. Noe som er ganske forfriskende når man prøver å lære mer om temaet, og aller helst finne en mer positiv vinkling enn en lang rekke “kan ikke ditt” og “kan ikke datt”. For Temple Grandin er virkelig et levende bevis på at man virkelig kan. Eller, som hun sier selv:

There’s too often we pound away at the deficit rather than building the talent.

Det spesielle med Temple Grandin, er at hun ikke bare er en forfatter, professor og mye mer. Hun har selv autisme. Og hun sier selv at dersom det fantes en kur mot autisme, så ville hun ikke ha tatt den. Det er laget en film om henne og jeg gleder meg veldig til å se den. Her er en liten smakebit. (Obs! En feil i denne snutten: Det sies at hun er født på sekstitallet. Det stemmer ikke. Temple Grandin ble født på slutten av 40-tallet.)

I tillegg har jeg funnet en dokumentar om Temple Grandin, som i alle fall jeg synes var veldig interessant.

Og så til et av de beste foredragene jeg har sett. “My experience with autism”, som gir en helt unik innsikt i autisme og hvordan det er å leve med det, i tillegg til en hel haug med gode tips og råd.

Temaet er altså autisme, foredraget varer i 1 time og 20 minutter og foredragsholderen er ingen ringere enn… Temple Grandin.

Imponert?

Det er i alle fall jeg.

Related Posts with Thumbnails
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

En venninne av meg, som er lærer, ga meg til bursdagen i fjor en bok som heter “En annerledes barndom. En autist forteller sin historie”. Det er en spennede bok for alle som er interessert i menneskesinnet og relasjonsdynamikk. Forfatteren heter Iris Johansson. Som ung voksen tok hun “høyere utdannelse, studerte religionsfilosofi og psykologi. Hun har arbeidet som forstander på ungdomshjem og har deltatt i kommunale prosjekter for vanskeligstilt ungdom. I dag veileder hun personalgrupper på institusjoner for rusmisbrukere, psykotiske mennesker og mennesker med autisme og andre kommunikasjonsforstyrrelser.” (Sitert fra omslaget).

Lettlest og interessant bok, bortsett fra i noen bolker hvor jeg nok syns det ble en del gjentakelser og uttværinger.

Her er mer info:

http://www.vfb.no/xp/pub/venstre/rod/tema/asberger/345244

(nei, det handler ikke om Asperger!)

*Oppmuntrende og medfølende håndtrykk*

Titta’s last blog post..Høydepunktet som jeg gikk glipp av (var fed up!)

Ah! Takk for tips!

Det er en utfordring til deg i bloggen min:)

Green-ecomom.com’s last blog post..Utfordring

Oj. Jeg står litt fast. *tilstår*

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)