Chili Con Carne

For noen uker siden fant jeg en oppskrift i et ukeblad. Allers, mener jeg det var. De har, etter min smak, oftest oppskrifter som jeg faktisk får lyst til å lage. Eller “lage”, da.  For som de som kjenner meg vet, så er oppskrifter menyer for min del. Jeg peker, psykodrittsekmøkkamannen lager. Fin arbeidsfordeling, spør du meg. ;)

Denne var såpass god at jeg tenkte jeg skulle spare den her i bloggen. Som en note to self som også er tilgjengelig via mobilen når man står der i butikken på vei opp til hytta og har glemt hva man skulle ha. Den er fortsatt litt for tam etter min smak når man lager den helt etter oppskriften, men kanskje dere andre har noen forslag til hvordan man kan justere den litt?

Og bare som et lite tips: Denne smaker bare bedre og bedre, så det kan lønne seg å lage ekstra mye. Dette er super restemat!

Chili con Carne (4 porsjoner)

Ingredienser:

chili con carne

Fremgangsmåte:

  1. Stek kjøttet med chilipulver og spisskummen i flere porsjoner i en panne og legg over i en kjele.
  2. Tilsett en hakket rødløk, paprika i terninger og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  3. Tilsett bønner som er skylt i kaldt vann og tomater.
  4. Kok opp og smak til med salt og pepper.
  5. Hakk den andre rødløken og bland med hakket tomat og chili. (Salsaen. Du kan også bruke denne oppskriften.)
  6. Server salsaen til gryten sammen med yoghurt og hakket persille.

Chili con carne

Vi har som sagt ikke ferdigjustert oppskriften helt enda. Den er foreløpig litt for tam, synes jeg. Men en ting er i alle fall sikkert og det er at dette er en rett som godt an få stå og “godgjøre” seg litt på komfyren slik at det ikke blir altfor mye væske i den.

Enjoy!

Related Posts with Thumbnails
Innlegg som kanskje ligner:
    None Found

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Chili con carne er kjempegodt! Hvis du er ute etter enda mer fylde og smak, er det veldig godt å tilsette noe hønsebuljong/kyllingfond og ørlitt revet ingefær.

Hanne’s last blog post..Indiske fiskeboller

Dette er sånn god og varmende høstmat synes jeg. Hiver gjerne oppi en god dæsj grovkornet svart pepper og en piri- piri for å få det enda sterkere.

Chili con carne er absolutt en klassiker og denne oppskriften ser jo ut som noe som er verd å prøve ut.

Hei!
Har lest blogget din en stund nå (mens jeg ikke har vært så aktiv på min egen). Mye fint, trist, ærlig, ekte og morsomt her inne. Sitter veldig ofte igjen med godfølelsen etter å ha lest innleggene dine….

Tenkte bare jeg skulle si at jeg er en av de som leser, men ikke kommenterer (før nå)….

Rockekokk

rockekokk’s last blog post..Tilbake fra de døde….

Tusen takk for tips og hyggelige tilbakemeldinger! :)

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)