Bøker

Jeg hater shopping. Virkelig hater det.

Dette med å traske rundt og “se”, slik søsteren min gjør. For det er jo som regel klær man liksom “ser” på. På en slik måte at man både må ta, prøve og kjøpe rett som det er.

Det er imidlertid en type shopping som jeg virkelig elsker, og det er bokshopping. Da er jeg i himmelen, der jeg ser, blar og lager en liten ønskeliste i hodet for hvilke bøker jeg vil lese. Jeg har sagt det før og sier det gjerne igjen; når søsteren min skal handle plasseres ungen i barnepassgreia, og jeg i bokhandelen. Vi er enklest å ha med å gjøre sånn.

Men her om dagen, så var det altså virkelig, ordentlig bokshopping. Pocketbokshopping, for å være mer presis. Og selv om jeg i det siste har hatt mye rart å tenke på og ikke hatt overskudd til å lese så mye, så er det ikke noe å si på pågangsmotet.

Hils på de nye vennene, som fikk bli med meg hjem:

Eat, pray, love av Elizabeth Gilbert

Eat, pray, love

Elizabeth Gilbert is in her thirties, settled in a large house with a husband who wants to start a family. But she doesn’t want any of it. A bitter divorce and a rebound fling later, Elizabeth emerges battered yet determined to find what she’s been missing. So begins her quest. In Rome, she indulges herself and gains nearly two stone. In India, she finds enlightenment through scrubbing temple floors. Finally, in Bali, a toothless medicine man reveals a new path to peace, leaving her ready to love again.

The story of Edgar Sawtelle av David Wroblewski

The story of Edgar Sawtelle

Born mute, speaking only in sign, Edgar Sawtelle leads an idyllic life on his family’s farm in remote northern Wisconsin where they raise and train an extraordinary breed of dog. But when tragedy strikes, Edgar is forced to flee into the vast neighboring wilderness, accompanied by only three yearling pups. Struggling for survival, Edgar comes of age in the wild, and must face the choice of leaving forever or revealing the terrible truth behind what has happened. A riveting family saga as well as a brilliant exploration of the limits of language, The Story of Edgar Sawtelle is destined to become a modern classic.

Høytleseren av Bernhard Schlink

(Denne er det Elin sin skyld at jeg bare måtte ha.)

Høytleseren

Som 15-åring møter Michael Berg den 35 år gamle Hanna Schmitz, en robust og vakker kvinne. Møtet blir skjebnesvangert for dem begge. En lang vår og en het sommer varer det hemmelige kjærlighetsforholdet. En dag er hun plutselig borte, og Michael begynner å undre seg: Hva vet han egentlig om Hanna? Fint lite, skal det vise seg … Høytleseren er en fengslende og klok fortelling om å gjøre valg, om hvordan mennesker handler i ekstreme situasjoner - og i hverdagen. Romanen har blitt en bestselger i en rekke land, og har solgt over en million eksemplarer bare i USA. Boken blir nå filmatisert.

Remember me? av Sophie Kinsella

Remember me?

Lexi wakes up in a hospital bed after a car accident, thinking it’s 2004 and she’s a twenty-five-year old with crooked teeth and a disastrous love life. But, to her disbelief, she learns it’s actually 2007 - she’s twenty-eight, her teeth are straight, she’s the boss of her department - and she’s married! To a good-looking millionaire! How on earth did she land the dream life??! She can’t believe her luck - especially when she sees her stunning new home. She’s sure she’ll have a fantastic marriage once she gets to know her husband again. He’s drawn up a ‘manual of our marriage’, which should help. But as she learns more about her new self, chinks start to appear in the perfect life. All her old colleagues hate her. A rival is after her job. Then a dishevelled, sexy guy turns up…and lands a new bombshell. What happened to her? Will she ever remember? And what will happen if she does?

Skumringstimen av Johan Theorin

Skumringstimen

En liten gutt forsvinner på Öland i 1972. Mer enn tyve år senere får guttens mor en telefon fra sin far, som har fått en slitt barnesko i posten. Nå ber han henne komme og hjelpe ham med å finne ut hva som skjedde da gutten forsvant. Motvillig vender hun tilbake til barndommens øy. Først nå får hun høre om ölendingen Nils Kant, som en gang satte skrekk i folk på øya. Han forsvant lenge før Julias sønn. Likevel er det fortsatt de som hevder at de har sett Nils Kant. Dette er en roman om sorg og savn, og handlingen beveger seg bakover til andre verdenskrig og fra Ölands karrige landskap til fjerne havner i Karibia. Dette er den første boka i en serie på fire fra Öland.

Twilight av Stephenie Meyer

Twilight

Isabella Swan flytter til den dystre, regnfulle byen Forks i Washington. Hun kjeder seg, men livet hennes tar en spennende vending når hun møter den vakre og mystiske Edward Cullen. Edward er i besittelse av overnaturlige evner, og lenge klarer han å skjule sitt egentlige jeg. Han er en vampyr, men Isabella er gal av forelskelse. Hun innser ikke at forholdet til Edward kan sette hennes eget og andres liv i fare. Dette er den første romanen i Twilight-sagaen.

Har du lest noen av disse?

Hva syntes du i såfall?


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Ja, skyld på meg, du. ;-D

(P. S. Selv om domenet mitt heter lunacia, så heter jeg Elin, altså. ;-))

Elin’s last blog post..Sagt om det å lese, litteratur og bøker…

Ups!
Jeg var litt i bokprat-modus da jeg skrev det. *retter*

Åhja, og o jeg hadde lest noen av dem. Ja, det har jeg jo. Twilight og Høyleseren. Glad i dem begge. :-)
Elin’s last blog post..Sagt om det å lese, litteratur og bøker…

Jeg leste Twilight forrige helg. Og New Moon - bok nr 2. Nå er jeg halvveis i Eclipse - nr 3.
Litt fjortis.
Litt kliss.
Litt intens.
Passe spennende.
Helt herlig.

Jeg har Eat, Pray & Love liggende på lydbok, så er spent på den.

Har lest de tre første bøkene i Twilightsagaen og det er helt klart underholdene. Likte de utrolig godt selv om det kanskje ikke er stor litteratur.

Jeg har en liten utfordring til deg i bloggen min, om du ønsker å ta den da :-)
Her er den i alle fall

Ladybug’s last blog post..Utfordring - Finn fem bøker

Det kan hende det tar litt tid før jeg får deltatt. Bokhyllebøkene mine ligger i pappesker på mellomlagring for tiden.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)