Typisk jenter å mobbe, og typisk gutter å feige ut?

Etter å ha lest om mobbingen som foregikk i Paradise Hotel, har jeg nå sett (og delvis spolt, siden jeg ikke akkurat er fan av programmet i utgangspunktet) gjennom de to siste episodene. Jeg har jo tidligere engasjert meg litt i forhold til bl.a. mobbing i arbeidslivet. Og selv om dette ikke akkurat er arbeidslivet, jeg må si at jeg ble regelrett uvel av å se et såpass klassisk eksempel på mobbing få lov til å utfolde seg sånn.

Jeg fikk frysninger av ikke bare de grove kommentarene, men også den oppbackingen jentene imellom. Med blikk, fliring osv. I tillegg var det alle de tause vitnene. Hvorfor er folk så feige når noen blir mobbet?

I dag leser jeg at en av de feige kommenterer at

Jeg har litt følelsen av at det er typisk jenter å oppføre seg slik mot hverandre.

Er det virkelig sånn? At det er typisk jenter å være slik mot hverandre? Vil det da si at det er typisk gutter å feige ut?

Jeg håper virkelig ikke det.

Artikler om saken:
- Lene burde ha dratt hjem
Nanna ble kastet ut av «Paradise Hotel» etter mobbing
Nanna kastet ut av «Paradise Hotel» etter mobbing
Frykter å bli stemplet som «riksbitch»
Klarte ikke å sitte og se på


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Min erfaring er at gutter er drittsekker og jenter er ondskapsfulle baksnakkende et eller annet.

Hva som er værst er diskutabelt

Så enten er man en mobber, eller så er man feig? =P Er ikke det litt svart-hvitt?

Martin’s last blog post..Jeg er lei av problemstillinger

Poenget mitt er vel nettopp at jeg synes det er veldig svart-hvitt å si at noe er “typisk jenter” utifra den situasjnen og dersom man følger den tankegangen til han som ble intervjuet så vil man kanskje da kunne si at det er “typisk gutter” å feige ut?

Nå skal vi vel ikke dra alle over en kam :P men det er nok sant det at jenter har lettere for og mobbe og fryse ut andre jenter. Men det vil ikke si at alle jenter er sånn. Jeg mener, det sitter jo jenter å fordømmer mobbingen? :p

Og ja, petter og resten av gutta var ganske så feige! det var det ingen tvil om. Bare det at petter ble spurt om hvem han ønsket ut av hotellet svarer jo på det meste. Nå svarte han jo Margrethe, men spørs om ikke han forandrer mening til neste utstemning.

Faktisk var vel den eneste av guttene som sa no var vel kevin. han sa at nana var feig som ikke kunne vente med diskusjonen til de var edru. men men..

Nå blir det iallefall morsomt og se hvordan Lene kommer til og oppføre seg fremover :) hehe

Lasse: Nettopp. Jeg synes det er ille når man sier at det er “typisk jenter”. For det blir jo også kanskje en måte å ufarliggjøre ting på?

Jeg har ikke sett så mye av den type mobbing blant gutter, men jeg synes det er litt skummelt å lukke øynene for at gutter også kan drive med mer eller mindre skjult mobbing. (Selv om det ikke var så veldig skjult da det først eskalerte i programmet, da.)

En positiv ting er i alle fall at de som sto for mobbingen har tatt selvkritikk i ettertid.

Ja ett godt poeng det også. Er kanskje litt med på å uskaldigjøre det. Men satt på spissen stemmer det jo til en viss grad. Men kunne godt lagt mere vekt på at de var feige som ikke stilte opp..
De innrømte vel faktisk også at det er jentene som styrer hele greia, under en samtale guttene hadde anngående utstemning. Noe som også beviser det at de ikke hadde baller nok til og si ifra til Lene og Nanna. Men nå blir det vel andre bollen, i ogmed at den “gamle” jentegjengen ikke har like mye makt.

hehehe.. Lene og Nanna har jo heletiden snakket om og grave sin egen grav, og spør du meg var det nettopp det de gjorde ;) hehe.. faktisk litt morsomt :)

Jeg har ikke fulgt så mye med på Paradise Hotel tidligere, men jeg synes i alle fall at det var bra tv3 grep inn. Selv om de kanskje kunne ha gjort det tidligere.

Fan folk e blinnj… Vess dåkker fan ikkje klare å se kem ho PEDOHORA egentli e så må dåkker jo være fette tætt i mellom ørsolan!! FETTE åver førr di som støtte ho…

Du har ikke noe litt mer usakelig å komme med da?;)

Typisk jenter å mobbe? muligens, men typisk av gutter å feige vet jeg ikke helt, kanskje de gutta der inne, men de er jo akkurat det:gutter! Kommer aldri til å bli mannfolk av sånne jålesneiper som dem. Hadde jeg vært tilstede under mobbingen av hun dama hadde jeg satt ned foten, hardt! Muligens midt i trynet på Lene!

Vess æ e usakeli så veit fan ikke æ!!
E d muli.. Men dåkker e jo søringa så d e jo fan ikke mer å ventj!!!

Seriøst Lene…Kjære vene voks opp!! Ikke skyld på..klippingen og hvordan det BLE FREMSTILT! spiller ingen rolle om hun isolerte seg, hadde sex (SOM DEG!) hadde på seg eller hva hun gjorde. DU HAR ET PROBLEM og det er rett og slett trist at ikke ser det selv. ikke undervurder seerne, vi forstår mer en du TROR..eller tror du vet..du tror du vet alt og det gjør du ikke. Det du har gjort, oppført deg fått andre med på er rett og slett vanskelig å unnskylde og uakseptabelt. TA ANSVAR og ikke SKYLD på andre og alt annet. Du klarte ikke engang å være sakelig..og dra inn…”ANDRE liker deg ikke heller” hvor feig er du? håper du får hjelp.

..og dere andre som sto ved..er kun lite hakk under. Jeg ser skremt av hvordan slikt kan være. Dere er jo som SAUER. TENK SELV..og f.eks..camilla..holder ikke å si..”åh jeg synes så synd på henne” fuck off…ikke smil og le og smigre deg med de andre uten å stille opp for henne..da er du like ille selv..wake up call.

Jeg kan anbefale foredragsserien “He said, she said” av Deborah Tannen, en linguist som forsker i kommunikasjonsformer og kjønn.

Lin, såvidt jeg kan se er svaret på spørsmålet ditt er et “Ja” - formen lyder typisk for kvinnelig dominansteknikk. Menn har andre dominansteknikker.

Men lytt gjennom forannevnte og gjør deg opp en egen mening - det er langt mer nyansert enn det jeg klarer å gjengi. (Eller sjekk annen forskning på området - Tannens er bare den beste popularisereren jeg har oppdaget på området.)

Spennende!
Takk for tipset.

“Typisk jenter å mobbe? muligens, men typisk av gutter å feige vet jeg ikke helt, kanskje de gutta der inne, men de er jo akkurat det:gutter! Kommer aldri til å bli mannfolk av sånne jålesneiper som dem. Hadde jeg vært tilstede under mobbingen av hun dama hadde jeg satt ned foten, hardt! Muligens midt i trynet på Lene!”

- Skulle nettopp til å si det samme, men ikke i trynet på Lene, i trynet på de feige fittene rundt henne, gutta der inne! Fy faen for en gjeng pinglefitter, er det sånn at for å være “kul” eller “hype” så må man være en feig faen som aldri tør å ta et standpunkt for noe eller noen? Jeg blir forbanna av å se på sånne feige idioter. Hadde jeg vært deltager så hadde de fått høre det så jævlig der og da, fy faen som jeg skulle skrudd opp temperaturen på hotellet!

- Mats (ja, en til)

“Vess æ e usakeli så veit fan ikke æ!!
E d muli.. Men dåkker e jo søringa så d e jo fan ikke mer å ventj!!!”

Hehehehe…noen som har sett kjetil og kjartan? :P No føler æ at du har en sånn søringholdning !

Seriøst, voks opp! Du går ikke enda og trur at svensker er dummere enn oss fordi du synes det var veldig spennende med de vitsene på barneskolen? :P Du er like usaklig som Lene, og jeg begynner og lure litt på sammenhengen her :p

Tidligere ville jeg nok sagt at regelrett mobbing var en typisk jentegreie, og den Paradise Hotell saken er nok en veldig typisk måte jenter mobber på. Men jeg har sett voksne mannfolk i aksjon også, ikke med å kalle noen stygge ord - men med å frata folk arbeidsoppgaver, holde tilbake informasjon, ikke involvere dem i de oppgavene de faktisk er satt til å utføre. Så mitt svar er definitivt at mobbing ikke bare er en jentegreie.

Ja Mokki. Dette er jeg svært enig i. Dette har jeg også sett på nært hold. Det på jobb slik er veldig vanskelig å gjøre noe på da det er så i det sjulte men håper at dette kan komme mer for dage. Takk som tok det opp.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)