Hvordan stjeler man et kjøkken?

Ja, dette er ikke en forespørsel om hjelp til stjeling, altså. Mer en undring om hvordan i alle dager det skulle foregå.

Saken er nemlig den at vi leier et sted der kjøkkenet er mildt sagt falleferdig. Av typen “overskapdøra faller ned i ansiktet ditt når du minst aner det”-falleferdig. Mannen flikker og reparerer etter beste evne. Billigkroken på IKEA er hans gode venn og vi har også fått tak i en benkeplate der på et tidspunkt. I tillegg til at sokkel (eller hva det nå heter) under selve benken er forsterket, byttet ut osv. Og hengsler byttet. Ja, alt man i grunnen kan gjøre for å leve med et kjøkken som truer med å klappe sammen når som helst. Men det er altså begrenset hvor mye man kan vedlikeholde et kjøkken som er i ferd med å smuldre opp i festene. Det er det.

Gleden var derfor stor da startsiden ga oss et flott og relativt nytt kjøkken tidligere i år.

Siden den gangen har vi prøvd å få byttet kjøkken. Men som de fleste leieboere vet, så kan man ikke bare gjøre sånt uten klarsignal fra utleier.

Så vi har spurt. Og spurt. Den nye kjøkkeninnredningen begynner å bli en fast del av interiøret i entreen og på kottet. Og vi har spurt igjen. Uten å få særlig svar.

Før nå.

Nå kom endelig svaret og det ga meg pent sagt litt hodebry. For ikke å snakke om at jeg måtte ta en ekstra titt i speilet for å se hva slags inntrykk folk egentlig får av å se meg.

Vi kan nemlig ikke få lov til å montere det nye kjøkkenet med mindre vi har kvittering som viser at vi har kjøpt og ikke stjålet det.

Ja. Nettopp det sa utleier.

Jaha.

Jeg har altså ikke bare en hektisk jobb som sykepleier, nok å gjøre som fembarnsmamma og drifter av et par nettsider. For ikke å snakke om sofagris og tv-slave. Neida. Når alle andre tror at jeg kanskje får mine få timer med søvn, så er jeg nok ute på tokt. Jeg har jo så fysikk til det… *host*

Og jeg tar ikke tv-er, datamaskiner, smykker eller andre ting som bare er so last year. Neida. Her jukser man ikke med lette og dyre saker, altså. Unnasluntring er jo et stort problem blant oss kriminelle, lixom. Jeg er et muskuløst arbeidsjern av et teknisk vidunder som satser på kjøkkeninnredninger, jeg. I nattens mulm og mørke lister jeg meg inn og demonterer kjøkkenet ditt før jeg tar det på ryggen og lydløst sniker meg ut av et vindu. Jah. Og på veien ut kan det godt hende at jeg like lydløst og håndverklig dyktig (*host*) tar med noe fugemasse og kanskje et par fliser fra baderomsgulvet ditt også. For det er bare sånn jeg er. Jepp.

Sleng deg i veggen, Mission Impossible. En budeielignende fembarnsmor er i farta!

Og siden jeg da altså er så skruppelløs at jeg stjeler kjøkkeninnredninger rett foran intetanende og sovende folk, ja så lar jeg være å bruke den selv mens jeg i flere måneder spør utleier pent om vi ikke kan få lov til å bytte ut det kjøkkenet som har gitt både blåveiser og blå tær når skapdørene faller ut. Logisk, så klart.

For ikke å snakke om hvor ufattelig glup jeg er når jeg viser frem våre nye anskaffelser i en offentlig tilgjengelig blogg og skryter av det. Jajamennsann!

Hvem trenger vel søvn når man har så mange andre rare aktiviteter å fylle natten med.

Som kjøkkenstjeling.


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Jeg lo så jeg nesten datt av sofaen når jeg leste dette innlegget!! HELT utrolig!!

Kari-Anne’s last blog post..Marerittet er over for denne gang! Og jeg er i live!! :-)

Tuller du ikke??! Jeg sitter halvt å måper og halvt å ler av det du skriver. Det skulle ikke være mulig å gi en sånn tilbakemelding. Og jeg er nesten sikker på at man har visse rettigheter som leieboer ift standard på ting (falleferdig kjøkken kan jo være helseskadelig), og når dere da selv får tak i nytt kjøkken, så burde det minste utleier godkjenne at dere setter det opp. Nei, denne må jeg klø meg i hodet over. Det er nesten så jeg må lete etter en dobbel betydning, ironi og sarkasme i denne posten din, og se om det er jeg som er naiv og ikke tolker den riktig…

Astrid’s last blog post..Håp

Noen har en skrue løs, og det er ikke deg for å si det sånn!

Confiteor’s last blog post..Hei,hei, se hit nå, bare for et bittelite sekund. Ja, du ja. Se hit!

Jeg tuller ikke.

Hehe. Godt å høre. Vi er midt i en helsikes greie nå. Ikke bare har vi muligens stjålet kjøkkenet. Muggsoppen på badet som vi har klaget på i lengre tid skyldes nok helt sikkert manglende rengjøring, fikk jeg høre her om dagen.

Snakk om å virkelig fornærme en sykepleier, da. For ikke å snakke om det ulogiske ved at rengjøring = fuktighet og manglende rengjøring = ikke fuktighet.

Og fuktighet = muggsopp.

God dag, mann. Økseskaft!

En snodig huseier du hadde da, er han ikke riktig vel bevart?

Joakim’s last blog post..En menneskerett?

Selvfølgelig har du stjålet kjøkkeninnredning. Noen må jo ta opp arven etter Randi og Ronny og snike seg ut i tramteatersk virkelighet og mumle i mørket. Klart det er en smal sak å bruke “Kjære, jeg har krympet barna”-metoden, slenge Lundeby-dukkehus-kjøkkenet i ryggsekken, gumle en peanøtt for du som superlangbein flagrer ut gjennom nøkkelhullet mens husets eiere ikke bevrer på et øyelokk engang.

Skjønner huseieren din godt, jeg - det er klart han mistenker deg, det har jo vært den rene farsotten av kjøkkentyverier i det siste.

Akk ja … Nå må du finne på noe annet å rappe. Stakkar.

Hvordan er leiemarkedet der du befinner deg? Kanskje lurt å finne et annet sted å bo, uten nedfallsdører og soppvekster? Var jeg i dine sko, ville jeg vel ikke vært så happy med tilstanden, nei.

Leiemarkedet er ikke så veldig godt, men jeg følger med, ja.

Uff. Det er dårlige tider for kjøkkenstjelende mødre om dagen.

Skal slenge inn noen vibber til universet om stort hell i jakten på ny bolig for den kjøkkenstjelende, jeg.

Har du prøvd å vaske badet med klorin, forresten? Bland ut i sprayflaske, spray så hele rommet stinker, la det virke noen timer før du skyller. Jeg fikk det rådet av takstmannen da jeg fikk sopp i kjelleren/våtrom, og det virket.

Vi har prøvd det meste. Det er nok et godt stykke i veggen, muligens grunnet fuktskade på naboleilighet. Det kommer i alle fall alltid tilbake.

Hahaha! for en melding å få. Men så moro at dere fikk et kjøkken gratis! Jeg trodde dere vant det i en konkurranse, men dere fikk det altså. Dæven..! Håper utleier går med på å sette det inn, det må jo være lønnsomt for ham også.

Lothiane’s last blog post..Så er vi endelig i gang!

Ja, vi fikk det.
Folk gir bort det utroligste på finn.no. Det er ikke så lenge siden psykodrittsekkmøkkamannen maste hull i hodet på meg fordi han hadde mulighet til å få en svær båt.

Heldigvis ble det med tanken.

Hjelpe og trøste, du kan umulig være særlig talentfull som kjøkkentyv. Som ikke skjønner at et kjøkken selvsagt bør stjeles flatpakket fra en butikk eller et lager. Nei, du er herved frikjent.

En annen ting er at jeg ville vært veldig glad for treneringen fra huseier hvis jeg var deg, hvorfor spandere det nye kjøkkenet på denne utleieren? Kan vel like gjerne spares til en leilighet med bedre bad og mer velvilje;)?

Aha! Flatpakket! Tenk så mye arbeid jeg ville ha spart meg da. *panneklask*
;)

[...] jeg har jo allerede nevnt dette med kjøkkeninnredningen. Sett i sammenheng med det, så må dette ses på som veldig, veldig mistenkelig. [...]

Tragikomisk til de grader. Men takk for en god latter :D
Selv om det kanskje ikke er så gøy når man sitter midt oppi det…

PoPSiCLe’s last blog post..Obama vant! Hva nå?

Ja, det er jo litt fornærmende, da.
Men aller mest ler vi bare av det.

Du tar ikke tilfeldigvis oppdrag, Lin? Vi skulle gjerne hatt dette kjøkkenet.

Kristin’s last blog post..Jeg har ikke peiling på blogging

Hm. Aner jeg en ny karriere her? *vurderer*

Haha, ja det er bra du har fått deg en fin hobby i livet ditt. Det var et tragikomisk svar fra utleier.

Lise’s last blog post..Historisk dag

Jeg tror vi leier av samme huseier. True story.

John’s last blog post..Julen kommer tidlig i år

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)