Støtt Norske Redningshunder!

En treåring er ikke stor. Som mamma og medmenneske får jeg helt vondt bare av tanken på hvordan den lille jenta som det har blitt skrevet om i dag har gått der alene. Og hvordan foreldrene må ha hatt det.

Dette sitatet sier vel i grunnen alt om at det var viktig at hun ble funnet tidsnok og at redningshunder har en helt egen funksjon ved slike situasjoner.

- Det vi vet er at jenta er funnet i live. Hun var kraftig nedkjølt, og hadde begynt å ta av seg klærne, sier operasjonsleder Erik Bergan i Nordre Buskerud politidiskrikt til VG Nett.

Når kroppen blir nedkjølt setter den i gang en motreaksjon for at kroppen skal føle varme. Folk som blir nedkjølt kan derfor finne på å ta av seg klærne.

Bergan forteller at jenta må ha sittet i skjul under et tre, fordi helikoptrene som kjørte over leteområdet ikke så den rosa dressen hun hadde på seg.

Jenta ble funnet av bakkemannskaper.

Derfor fikk jeg lyst til å komme med en oppfordring om å gi et bidrag til dagens helter. Kanskje trenger vi dem selv en dag.

Støtt Norske Redningshunder


Innlegg som kanskje ligner:
    None Found

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Helt enig.
STØTT NORSKE REDNINGSHUNDER.

Selv er jeg medlem av Røde Kors Hjelpekorps og har ved flere aksjoner samarbeidet med redningshundene. De gjør en helt fantastisk og uvurderlig innsats. Og de får altfor lite omtale og anerkjennelse for det de gjør.
Det er ikke tvil om at disse hundene (og eierne som bruker sin egen fritid til å trene de opp) har reddet mange liv.

Det er jeg overbevist om at de har, ja.
Og så synes jeg det er fint at man ikke bare fryser på ryggen når man leser om historier som den om treåringen. Ikke bare grøsser og tenker at “tenk om det var mitt barn”, men faktisk gjør noe. Om det så er å sende en tier, så er det bedre enn ingenting tror jeg.

Denne aksjonen sitter godt fast i minnet og er en uvurderlig motivasjon i redningsarbeidet. Koselig å se at noen sender ut en tråd om arbeidet som redningshundene gjør.

Sonja’s last blog post..Velkommen hit!

Ja, det er virkelig en fantastisk jobb redningshundene og deres trenere gjør.

Jeg håper mange tar turen innom bloggen din og leser litt om arbeidet som ligger bak! :)

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)