Opprørt

Det er sjelden jeg blir så til de grader opprørt av en artikkel som jeg ble av denne.

Dette må være et av de verste tilfellene av trakassering i arbeidslivet jeg har hørt om.

Jeg får lyst til å sende en viss kommune i skammekroken. Sånn kan man virkelig ikke la en ansatt gjennomgå.


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Ja, jeg leste den saken der i går, men hadde ikke overskudd til å kommentere noe særlig. Den er helt horribel. Jeg håper virkelig at hun går til sak og får en klekkelig erstatning for dette overgrepet.

Det var et par ting jeg ikke helt skjønte av saken, dog. Dette med at det jo var arbeidsgiveren, som nettopp hadde gitt henne tillatelse til å drive kursvirksomhet, som startet prosessen mot henne - det tyder jo på at også arbeidsgiveren var utsatt, men valgte å ofre henne for å slippe unna selv - fraskrive seg ansvar, dersom regler var brutt, f.eks.

Uklart nøyaktig hva årsaken var til at hun plutselig ble kalt inn på teppet.

Uansett er hun jo frifunnet, og dermed er jo hele saken å regne som ikke holdbar - noe som etter min mening burde gi henne nok i erstatning til at hun kan førpensjonere seg, om hun ønsker.

PoPSiCLe’s last blog post..Irritabel, jeg? Aldri…

Heia menneskeheten!

Det virker egentlig ikke som at menneskeheten har kommet så langt i utviklingen når vi leser om hva den er i stand til å gjøre…

Stå på Ann Inger Blakli, ikke gi deg. Du er jaggu ei tøff dame som fortsetter å kjempe mot urettferdigheten!

Jeg er flau over menneskeheten, men jeg blir stolt når jeg leser om deg og ditt mot!

Leste den saken i helga, helt grusomt. Skjønner ikke at det stakkars mennesket i det hele tatt har klart å holde grepet om virkeligheten gjennom en slik prosess.

SerendipityCat’s last blog post..Den blå nattkjolen

Velkommen til Norge sier jeg bare. Dette er hverken første eller siste gang slikt maktmisbruk og urettferdighet vil forekomme. Forhåpentligvis vil denne saken åpne øynene til litt fler, og folk vil forhåpentligvis forstå at Norge er langt fra så “perfekt” og rettferdig som mange skal ha det til.

Lars Martin’s last blog post..Oppskriften på Heksesalve

Stakkars menneske. Jeg visste ikke at dette var mulig i Norge i 2008. Det virker som det er så lett å snu ryggen til mennesker som blir beskylt for slike ting. Man dømmer for tidlig, uten å forsøke å finne fakta.

De som satte igang denne prosessen bør skamme seg for at de har gjort så dårlig forarbeide. Tenk hvor mye man med uvettighet kan ødelegge for et annet menneske.

Vi tenker på deg, Ann Inger Blakli.

Jaja, dette var altså en tabloidavis sin vinkling av en sak, der vi kun får høre den ene stemmen. En sak har ofte flere sider, og saken er tydeligvis ikke avsluttet i retten riktig enda.

Når jeg tenker på hvor lite som enkelte dager skal til for å knekke meg selv, så blir jeg helt matt med tanke på hva denne dama har måttet gjennom. Hele systemet virker pill råttent. Prestisje og hakkementalitet tramper fullstendig ned et hvert snev av ærlighet og medfølelse. Folk har tydeligvis løyet og stått på for å få en person brutt ned. Jeg blir også mektig forbannet over å lese om alle småtingene. Fengselsbetjenten som leser opp avskjedigelsen, og dennes insinuerende og høyst unødvendige sleivkommentar. La nå dommerne få gjøre den jobben eller hva? Det har ikke noen andre noe med. Kjenner man ikke fakta så hold kjeft! Og politimennenes sleipe glis og støgge kommentarer. Generelt elendig menneskesyn i den etaten der, det kan jeg bekrefte etter selv å ha opplevd en utrolig ubehagelig anholdelse. Nå er jeg sur! Sur på drit tregt byråkrati og tarvelige mennesker som ikke klarer å hevde seg på annet vis enn å hakke. Faen ta dem!

Denne heksejakten startet vel i 2004/2005, og daværende direktør for Næringsetaten den gang, så vidt jeg kan finne ut, sitter nå som direktør for Idrettsetaten i Oslo kommune. Hvis dette stemmer, er det ganske fantastisk.
Og ja, det er en kvinne. De må jo for enhver pris innsettes i ledende stillinger. Etaten var visstnok under hennes tid på den tiden også svært kaotisk organisert.
Dersom Ann Inger Blakli vinner frem i sitt søksmål om gjeninnsettelse, MÅ et annet hode rulle - umiddelbart.
AIB er frifunnet for anklagene. Da er det meget nærliggende å kunne anta at direktøren har faret med løgn.
Denne saken er sjokkerende grov. Hadde den rammet en svakere person enn AIB, kunne den endt i en enda større tragedie.
Erstatningskravet bør være så stort at det svir. Det forventes at denne saken også får konsekvenser for den aktuelle kommuneadvokaten som hadde ansvaret for bevisvurderingen. Å putte en uskyldig person i fengsel i tre og et halvt år, er ingen bagatell. Uhyggelig!

Ja, her bør det virkelig ryddes opp. Hvor er de store og flotte granskningskommisjonene nå?

Kan desverre ikke si at jeg er sjokkert.Min tiltro til det norske rettssystem har lenge vært dårlig. Denne saken føyer seg desverre inn i rekken av heksejakt på uskyldige mennesker. Det er tydelig at hvem som helst kan risikere å havne i politiets søkelys, - og det som verre er!! Kanskje politiet burde bruke litt mer tid på å finne bakgrunnen til anklagene? Pressen er desverre med på å ødelegge folks liv, ved at de gjerne går ut med navn og bilde lenge før en evt. blir dømt. Noen og enhver må visst passe seg for å åpne døra. Kanskje en havner i fengsel!! Min fulle sympati til Ann Inger Blakli! Håper noen blir stilt til ansvar for å ha ødelagt store deler av livet ditt!!

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)