Mannen får en idé

Lin: “Du, vet du at det er Jul i Blåfjell som er årets julekalender på NRK?”

Mannen: “Nei, men nå vet jeg det.” *heller uinteressert*

Lin: “Det hadde kanskje vært lurt å strikke noen blånisseluer i år også, da? Til julegaver, mener jeg.”

Mannen: “Javel” *jatter med*

Lin: “Ja, niesen har ikke og det er sikkert andre som også vil ha. Dette er populære greier, altså. Folk strikker masse og selger på julemarkeder og sånt. Går unna som varmt hvetebrød, har jeg inntrykk av.”

Mannen virker straks litt mer interessert i samtalen.

Mannen: “Vi har jo barn som liker å strikke. Vi kjøper masse garn og strikkepinner og setter dem i arbeid. Og så kan vi sende dem rundt på forskjellige julemarkeder for å selge luene. Det er på tide at de gjør litt nytte for seg.” *drømmende blikk*


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Hehe, det var idéen sin det. :) De får da jobbe for føden de som alle andre. :nemlig:

Lise’s last blog post..Høsten er så vakker!

Det er nettopp det de må. ;)

Mannen din er et helt klart bevis på at verden går fremover. Luestrikking er renslig og ikke minst hyggelig når flere kan gjøre det sammen. I min barndom var vårt bidrag til familieøkonomien enten hele høstferien på kne i potetåkeren (pottitferie!) - eller daglig løkskrelling bak huset. Ti øre pr kilo ferdigskrelt løk, som bonden hentet hver kveld og solgte videre til restauranter … Det var tider, det!

Åh!
Pottitferie hadde jeg også. *mimre* På tomta på hytta var det en egen potetåker. Jeg husker enda følelsen fra da jeg stabbet rundt der med gummistøvler som var altfor store. Og lukta av jord. Og hvor spennende jeg syntes det var å se hva som fantes bak jorden som ble ristet av.

Jeg prøver å overtale mannen til å prøve å dyrke poteter der igjen. Nå som jorda har ligget brakk så lenge må det jo være helt supert. Men det krever jo litt oppfølging, da.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)