Kjære Hagen, her får du flere lure sparetips!

Ja, jeg har jo fått med meg at du sliter litt nå og vil gjerne dele noen lure sparetips med deg. Som et passende supplement til de som du nå allerede gjennomfører. For eg ser at du er redd, Hagen. Ja, jeg gjør det. Men jeg kan ikke spare for deg. Du må spare selv. Men jeg kan spare med deg. Ja, jeg kan spare med deg.

Men over til selve spareplanen din.

For siden jeg setter pris på entusiasmen din, vil jeg nå for din skyld dele sparetips jeg en gang ga til en ulykkelig prins da det ble klart at han måtte klare seg på usle 300 000,- i uka. For sånn er jeg. En venn i nøden.

Sparetips for bermen er tross alt ikke noe for en kjernekar som deg.

Såh!

Her har du sparetipsene som jeg vil tro er akkurat i din gate:

  1. Kjøp inn stort på tilbud. Er det f.eks. januarsalg på dorullholdere av gull, så kjøp 3 for prisen av 2. Du kan aldri få for mange dorullholdere av gull, gutten min.

  2. Lag en handleliste og hold deg til den. Har du skrevet “1 yacht, 2 hoteller, 4 biler og en kiste med juveler” på handlelista, så er det viktig at du ikke faller for fristelsen og kjøper badekar av gull selv om det er et “kjøp 5, betal for 3″-tilbud. Du synes kanskje det ser ut som om dette rådet strider imot det første rådet? Men det gjør det ikke. Alt er tillatt bare det står på listen. Du bør derfor be om tilbudsblader og lage handleliste utifra det.

  3. Ikke handle på tom mage. Be hushjelpen om å pakke litt champagne og kaviar i en liten piknikkurv, slik at du har noe å snacke på når du er på handletur.

  4. Kjøp brukt. Du vil bli overrasket over hvor mange flotte jetfly man kan få kjøpt brukt.

  5. Prøv boligbytteferie. Røkke stiller sikkert opp, tror du ikke? Han har visstnok en ganske grei hytte.

Jeg vet det blir hardt, men jeg har tro på deg, Stein Erik. Jeg tror du vil klare disse harde prioriteringene.

Så stå på. Hold ut. Bit tennene sammen.

Dette klarer du!


Innlegg som kanskje ligner:
    None Found

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

hehe…har peiling du, som lever deg så forståelsesfult inn i Hagens rikinge-verden!:-)

Jeg gjenkjenner også frykten - i maven…og lukter den i nesen. Frykten fra alle de som nå faller fra sine velbeslåtte pidestall. Jo, det er synd på dem. Fordi fallene blir så innmari store.Kanskje uopprettelige!

Forestill deg Hagen med fruen Mille med lua i hånden på sosialkontoret i Larvik eller på Røa/Vestre Aker, etter at godsene deres har gått på tvangssalg. Uggh. Hvordan bevare vettet i slike situasjoner?

Takk og pris for symaskinen! Om ikke akkurat hvitsnipper, så har den i hvert fall reparert ermsømmer og annet som har raknet. I begynnelsen gjorde kvalitetsklærne nytten, men fattigdom varer som regel lengre enn ett par år, - og da blir også kostbare kvalitetsklær frynsete.

Viktor Viktorsen’s last blog post..Unngå Holmenkollens solside!

Ja, det er nettopp det som er så tragisk med fattigdom og som kanskje også skiller de som virkelig kjenner det på kroppen og de som “levde på nudler under studietiden”. Det er dette med den nådeløse varigheten.

Jovisst kan folk som har levd på nudler under studietiden ha noen gode råd å gi til folk som sliter. Men denne “jeg vet akkurat hvordan du har det”-holdningen, eller “kunne jeg, så kan du”-greia, synes jeg blir feil. For det er noe med varigheten. Håpløsheten. Det å ikke kunne vite at en tilstand er midlertidig.

Og, som du sier; de lure løsningene mange presenterer varer bare så lenge. Penger løser ikke alt, men noen ganger så er det rett og slett det som mangler. I alle fall penger til å kunne velge de lure løsningene som gjør det mindre dyrt å være fattig.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)