God sommer!

Endelig sommerferie igjen! *jubel og fanfarer*

Nei, jeg har ikke klikket helt nå. I alle fall ikke mer enn vanlig, selv om det forsåvidt er ille nok.

Men det har seg altså slik at siden jeg har vært hjemme en stund før jeg begynte i jobb igjen i vinter, så er jeg av de fantastisk heldige som ikke fikk noe som helst feriepenger i år.

Jeg må innrømme at de 3 ukene med sommerferie jeg tok var på smertegrensa rent økonomisk. Kanskje litt over smertegrensa også. Så før selvmedlidenhete tok meg, bestemte jeg meg for at jeg trengte en ferie til å se frem til. En slags Sommerferie - del 2.

Så jeg har telt ned. Og jeg har jobbet inn tid. For feriepenger blir det jo ikke. Istedet har jeg jobbet på fridager. Kombinert med bittelitt ulønnet ferie.

Og nå, nå kommer endelig premien. Jeg har ferie. Fri.

Jeg skal ikke på jobb igjen på 2,5 uker. Og siden jeg ikke liker å skylde avdelingen vakter, har jeg allerede jobbet de inn i forkant. En fordel siden ingen nå kan ringe og si at jeg ikke kan bytte allikevel dersom det skulle oppstå sykdom.

Dette må være en av de nydeligste sidene ved å jobbe turnus. For ikke å snakke om å jobbe på et sted der arbeidsgiveren er fleksibel sånn. Man kan skape seg små pustehull i hverdagen. Jeg er sikker på at akkurat det er forebyggende i forhold til utbrenthet og lignende. Greit nok, så kan man ikke bytte seg bort fra arbeid på julaften (som jeg er satt opp på i år) og slikt. Det er litt nedtur. Men man kan stå på litt ekstra og så ha en uke eller mer sammenhengende fri. Man kan stå på litt ekstra når arbeidsplassen trenger ekstra folk og skape seg en “ferie” uten at man bruker opp ferieuker.

Så god sommer!

Dette har jeg gledet meg til i flere uker. *juble*


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Nyt det! Det er nok ærlig fortjent!

Jeg skal ha noen dager i høstferien, og gleder meg til det!

Ah, det er nettopp dette ja, som gjer det leveleg å vere turnusarbeidar. Sjølv har eg i min mye 12 vekers turnus i 75% stilling fått 1 friveke. Ei heil veke!! Herleg!

Monica’s last blog post..Gratulerer med dagen!

Gooood sommer!!!!!! :-)
CamKarMir’s last blog post..Smerter hos demente

Takk, takk!
Ja, det har sine fordeler å jobbe turnus også.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)