Den dagen loven om tiltrekning slo feil

Virrvarr tar opp noen sider ved Loven om tiltrekning som fortjener et kritisk søkelys. Jeg må innrømme at jeg er en av de som mener at det ikke bare er negative ting som tas opp i den filosofien. Selv om jeg ikke er med hele veien i forhold til magnet-teoriene. Men at innstilling har en del å si for hvordan man har det? Selvsagt.

Jeg kjøper aldri hele pakker når det gjelder andres teorier. Jeg er en plukke-person. Jeg plukker ut det jeg kan bruke og som jeg synes høres bra ut, og så lar jeg resten være. Enten man snakker om barneoppdragelse eller andre ting. Jeg har mange bøker om alt fra fag til selvutvikling, men ingen av dem fungerer som bibler.

Men tilbake til det med Loven om tiltrekning og hvordan den også kan slå feil. Veldig feil. For i diskusjonen borte hos Virrvarr, kom jeg på en episode med meg og en venninne i dagene som fylte vakumet etter voldtekten jeg opplevde en gang for mange, mange år siden.

Jeg var nummen. Sliten etter flere døgn uten søvn.

Og det var da en god venninne som kjente meg veldig godt nærmest filleristet meg mens hun hevet stemmen i frustrasjon over det hele.

“Lin! Problemet med deg er at du tror så godt om alle. Du kan ikke fortsette å gå rundt og forholde deg til verden slik som du synes den BURDE være!”

Og hun hadde helt rett i grunnen. Jeg ga tillit der jeg burde ha vært tilbakeholden. Jeg forholdt meg til en verden slik jeg ønsket at den skulle være. Jeg ble med et nytt bekjentskap inn i en ukjent leilighet fordi vedkommende visstnok bare skulle hente en jakke.

Jeg har tro på mange av de poengene som også Loven om Tiltrekning tar for seg. Jeg har det. Da tenker jeg på de tingene som handler om innstilling. De tingene som får en til å snu en negativ trend, få ny giv i forhold til noe, brette opp ermene og ikke la seg kveles av egen pessimisme. De tingene som får en til å se hvor heldig man er, som får en til å legge merke til andres positive bidrag i en familie, som får en til å rette opp ryggen før man skal i jobbintervju… Slike ting. Vi har til og med hatt noen utfordringstråder i forhold til den biten på IO-forumet der jeg synes vi etterhvert fikk sortert litt i forhold til dette. Så jeg er ikke totalt negativ til dette. Jeg er ikke det.

Men når det gjelder dette med å tiltrekke seg hendelser, å tiltrekke seg ulykke, vold og sykdom…

Vel, den gangen for lenge siden så gjorde jeg nok det meste “etter boka” med tanke på hva jeg forventet. Den gangen hadde ingen av oss hørt om noen lov om tiltrekning. Venninnen min ropte ikke at jeg måtte slutte å tro på The law of attraction, liksom. Hun ropte at jeg måtte slutte å være så naiv. Så godtroende. Så fornektende overfor livets realiteter. For hun var redd for meg der jeg tillitsfullt møtte mennesker og situasjoner slik jeg ønsket at de skulle være.

Dersom man i det hele tatt skal prate om tankegang og hva man tiltrekker seg av hendelser som voldtekt (noe jeg i utgangspunktet er skeptisk til), så kan man vel heller si at det var nettopp loven om tiltrekning som førte til at jeg ble voldtatt den gangen.

Og det var ikke fordi jeg var negativ.


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

naiv er jo ordet vi leter etter her. Eller kanskje forbannet naiv.

Jeg vet akkurat som deg at dette ikke funker det virkelig vanskelig tingene stikker innom.

Kristin’s last blog post..Madonna-fan?

Som om jeg skulle skrevet det selv! Teorien funker i medvind men skal man blande inn det smertefulle som rammer mennesker så ryker den teorien for mitt vedkommende!

Confiteor’s last blog post..Fotofjas

[...] Men jeg er ikke tilhenger av å gi folk som tiltrekker seg negative hendelser skylden. Jeg kunne aldri sagt at noe sånt som voldtekt var din egen skyld fordi du tenkte feil. Som de fleste vet så er jeg overbevist at loven om tiltrekning har noe for seg, men det betyr ikke at folk skal klandres fordi de ikke opplever det de ønsker, eller til og med opplever virkelige negative hendelser, som Lin beskriver i bloggen Fullt Hus her. [...]

[...] ideer på banen - som f.eks. The Law of Attractions (heretter forkortet LoA). Både Virrvarr og Lin (Fullt Hus) har kommentert denne religionen (før noen kommenterer “jamen, det er jo ikke en [...]

En liten dose realisme kan være sunt, i alle fall.

Å handle, føle og tenke at intet ondt kan hende en kan fort føre til at man ikke tar noen forholdsregler.

Lise skriver godt om det å tenke tanken helt ut.
http://mammablogg.no/04/09-2008/a-tenke-tanken-helt-ut/

Å lytte til “magefølelsen” er kanskje heller ikke så dumt.

Det er jo det verste med hele denne teorien, du kan ikke lytte til den lille stemmen som sier at det er kanskje ikke så lurt å bli en med en fyr hjem - fordi dette er jo en negativ tanke.

Kristin’s last blog post..Madonna-fan?

Ja, det er slike ting som jeg synes blir farlig.

Jeg tror jeg har funnet en god balanse selv. For meg handler det om å legge merke til det positive uten å la være å ta vare på meg selv. Om å ikke tenke svart/hvitt.

“Magefølelse” er undervurdert, synes jeg. Eller kanskje det er “snill pike”-syndromet som gjør at man ignorerer den lille følelsen av at “dette er ikke lurt”?

[...] Hva i all verden er det med meg som gjør at møblene jeg kjøper ikke funker? En destruktiv Law of Attraction? Gyngende bord Først var det det sammenleggbare bordet. Kun to av bordbeina hadde bakkekontakt og [...]

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)