Den Store Sommerferiekrangelen

Da er vi hjemme igjen og jeg er klar for å oute egen og andres idioti igjen, som seg jo hør og bør i en blogg.

Først må jeg nok begynne med sommerens pinligste. Nemlig Den Store Sommerferiekrangelen.

Årets krangel var en særdeles elegant og ærverdig *host* happening i hyttas nærmeste matvarebutikk.  Nærmere bestemt over en kjøledisk.

Der står vi, Psykodrittsekkmøkkamannen og jeg, mens vi hvesende krangler med hverandre. Ord som “det er min sommerferie også!”, “du unner meg ingenting!”, “jeg har jobbet hardt for pengene”, “det er galskap å betale så mye mer for litt marinade” og “hvorfor skal alle andre enn meg kose seg?” ble hveset fra munnvikene. Blikk kunne drepe og undertegnede var en stund mer enn beredt til å avslutte ikke bare årets sommerferie, men også 15 års ekteskap over dette ekstremt VIKTIGE spørsmålet. Det kan også ha hendt at det forekom en og annen intens trang til å dytte psykodrittsekkmøkkamannen inn i butikkens kjøleskap og la ham smøres inn av både smør, kesam og rømme. Økologisk, selvsagt.

Så hva var denne alvorlige hvesekrangelen om?

Jo. *kremt*

Flintsteik.

Jeg ville ha den marinerte (dyre) og psykodrittsekkmøkkamannen insisterte på den frosne, umarinerte og billige.

Ser dere?

Han unner meg virkelig INGEN VERDENS TING! Der hadde jeg ferie. Jeg hadde slitt og jobbet lenge etter at resten av huset hadde ferie og GUD BEDRE som jeg bare MÅTTE ha marinert flintsteik! Om jeg så måtte skilles for å få det.

Plutselig ble denne slappe (og marinerte!) kjøttbiten i kjøledisken det eneste i hele vide verden jeg likte. Psykodrittsekkmøkkamannens påminnelse om at jeg ikke akkurat sultet foran grillen når vi har andre ting ble møtt med olme blikk. Snakk om kvinneundertrykker. Snakk om møkkamann. Fnys!

Jeg fikk ikke flintsteiken min.

Og planen var riktignok å ikke ville ha noe når grillingen satte i gang samme kveld. DA kunne han få angre, da! Når han så hvordan jeg sultet. Hah!

Det er bare det at…

Ja, du vet. Lukten. Og mannens potetsalat. Og alt det tilbehøret. Og så er det muligens noen få andre ting enn marinert flintsteik jeg liker, da. Når magen rumler og sant skal sies.

Jeg forsynte meg 2 ganger. Jeg klarte ikke engang å se lidende eller likegyldig ut. Maten var rett og slett for god. *sukk*

Og psykodrittsekkmøkkamannen? Han smilte triumferende.

Ser dere hva jeg må slite med? Hæ?


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Ja, stakkar!!!

*nikker alvorlig*

*flirer*

Du skriver så godt, og jeg ser det så levende for meg! :)

Åh, dette var så deilig å lese! Det er morsomt å lese det, men ikke fullt så morsomt når man er midt i en slik krangel selv. Glad for at det ikke bare er oss som avogtil kan ha en slik episode =)

Ladybug’s last blog post..From Russia With Love

HOHOHO… SÅ bittert å måtte gi seg! Fytteakkern! KJÆRLIGHET kalles det visst. Vel overstått ferie, da!
:-DDDD

Viktor Viktorsen’s last blog post..Statens vegvesen - en hemsko!

Uff, jeg lo nesten så jeg grein når jeg leste denne posten. Vi har bare vært sammen i 8 år, men ja, jeg kjenner meg igjen.

Det viktige nå er å være superkvinnelige til neste krangel og si noe slikt som “ja, men husker du den gangen da jeg ikke fikk (selvvalgt ikke-fikk-ting her), og da synes jeg at jeg kan få som jeg vil nå.”

(Han har helt garantert glemt alt sammen, så man får det som oftest som man vil)

Kristin’s last blog post..Disse fæle bloggerne…

Åååh, HUN og psykodrittsekkmøkkamannen er tilbake og det er bare BRA! :-D Takk! Disse postene er noe av det morsomste jeg leser!

Full forståelse for flinsteik-krav, det burde egentlig bare mangle.

Cat’s last blog post..Vannfilter - noen tips?

Det er så gøy å være tilbake og ikke være helt glemt i bloggerby. *juble*

Heldigvis kjente jeg meg ikke (overhodet) igjen i verken denne feriebeskrivelsen eller samlivsbeskrivelsen mer generelt. Helt ukjent. Faktisk. Oh yes:)

Pal H’s last blog post..Fretex er konge

Hmmm, det skulle vel ikke være du som har lært opp _min_ kjære kone :-)

Rune

Nå spiser jo ikke jeg kjøtt, men kunne du ikke marinert selv, når den var opptint? ;)
Elin’s last blog post..Hva skal vi med det’a?

Noen ganger blir en bitteliten ting til verdens viktigste. Sånn er det bare. Og da bør mannen forstå det for å unngå skillsmisse ;-) Surt å ikke få viljen sin, spesielt i en fillekrangel. Er imponert over hvordan du kom i havn!

CamKarMir’s last blog post..Så var det på`n igjen

Det er hårda bud ;-)

Men når det er sagt, så er jeg i bunn og grunn litt motstander av ferdigmarinert kjøtt. Det smaker som regel ikke så godt synes jeg. Det blir mye bedre om man lager marinaden selv.

Jeg lurer jo også litt på om det brukes mindre fint kjøtt til ferdigmarinerte produkter, marinaden er jo en god forkledning. Men dette er bare en teori jeg har altså, ikke sikkert det er riktig.

Bortsett fra det, har du min fulle sympati :-)

Å, stakkars. Du har det jammen meg ikke greit, altså! Jeg unnet meg selv en marinert indrefilet av lam her for noen dager siden. Bare sånn at du vet det, liksom. Med verdens beste fløtegratinerte poteter til. Himmel!

John’s last blog post..innocent drinks

Godt det ikke bare er her ferietid er tiden for å virkelig dramatisere stort over bagateller. ;) På den annen side; Når en sånn filleting er sommerens store krangel, så har man det i grunnen ganske bra.

Hva er flintsteik egentlig?

Beate’s last blog post..Musikk

Å himmel, nå har jeg hatt mang en god latter her! Begynte å lese på den store sommerferiekrangelen og bladde meg videre på bloggen din til den ene latterkrampen etter den andre. Tilslutt måtte jeg begynne å lese høyt til min kjære.

Så nå er jeg lattersliten og hes!

Du skriver aldeles herlig, og I’ll be back. Garantert!

:-) fra Kari

Kari’s last blog post..Tegnefilm og barndomsminner

Flopsy: Det er grillmat.

Kari: Tusen takk!

Hahahaha:-)
Elsker også historiene om Psykodrittsekkmøkkamannnen!
HAn finnes nok i alle hjem der en har vært gift i mere enn 4 år, hihi:-)
Her hjemme så har det blitt ett begrep. Ikke noe som vi kaller hverandre, men på vår ferietur så så vi en dame som måtte være psykodrittsekkmøkkadama. Vi bodde ganske tett i hytter samlet på ett tun, og hun var en nabo.
Det var fasinerende å se hvordan psykodrittsekkmøkka-kjerringer er også, hehe:-)
Heldigvis så finnes det nesten ingen av dem :-)

Den flinsteken burde du ha fått med deg! Jobb hardere neste gang. Still deg evt. opp i egen kø, med egen lommebok og flintsteken under armen.
Hehe:-)

Tordenlill’s last blog post..En katt er forsvunnet

Hehe. Jeg synes jeg ser det. *humre*

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)