Å ta igjen det tapte

I det siste har jeg vært en virkelig god datter, føler jeg. Raus, edel og gledesspredende dekker ikke halvparten av det, tenker jeg. Min mor får åndenød rett som det er. Så imponert og lykkelig blir hun over mine bidrag for å gjøre hverdagen hennes bedre.

Det siste, og kanskje mest storslagne til nå, er den fantastiske nyheten om at jeg tar med hele familien, ADHD-hund inkludert, og flytter inn hos mamma i en periode snart. Min mor klarer nesten ikke å snakke om det uten å begynne å hyperventilere. Tenk, så lykkelig er hun. Ikke har hun sagt takk enda heller, men jeg prøver å være raus og tenker at det nok ikke er bare bare å huske på å takke når gleden overmanner en stakkar.

Så til mamma skal vi. Til hennes store glede.

Men jeg er ikke den som gir meg nå. Ikke nå som jeg er så godt i gang.

For jeg må jo innrømme for meg selv at det er mer jeg kan gjøre. Det er mer jeg kan gi. Og der har du meg. Jeg gir, jeg. Gir og gir og gir. Spør ikke hva din mor kan gjøre for deg, men hva du kan gjøre for din mor. Nemlig.

Og da jeg satt der og funderte litt over denne vidunderlige perioden vi nå har fremfor oss en gang i løpet av høsten, så sa jeg til meg selv at “Lin,” sa jeg, “dette kan du gjøre bedre”.  Ja, det var nettopp det jeg sa. “Det er på tide å vise hvor langt du er villig til å strekke deg for å oppfylle din mors største drøm”.

Dette var egentlig ment som en overraskelse, men hun har jo bursdag og da passer det i grunnen å offentliggjøre at jeg har tenkt å oppfylle hennes største, men akk så hemmelige drøm. Hun har ikke delt den med noen, men jeg vet at den er der. Nemlig drømmen om å ta igjen det tapte fra perioden da hun var moren til tenåringen Lin.

Dengang var jeg nemlig så egoistisk at jeg ikke bare var ganske grei, ja om man ser bort ifra noen svippturer til Stockholm og sånn, da. I tillegg var jeg kjapt ute av redet, så jeg føler i grunnen at min mor ikke fikk full uttelling når det kommer til min tenåringsperiode.

Dette skal jeg nå gjøre noe med. Så når vi nå etterhvert flytter inn hos mamma, har jeg planer om å gjøre følgende for å bøte på mine tidligere egoistiske handlinger, slik at mamma kan mimre og glede seg over mine fantastiske tenåringsfakter. Listen er preget av egne tanker og uvurderlig input fra mine omtenksomme nettvenner.

Som dere ser, så legger jeg sjelen min i dette. Noen vil kanskje si at det er litt “over the top”, men jeg synes det blir galt å være gjerrig på opplevelsene her. Hun har tross alt bursdag. Det er mulig vi kan sløyfe julegaven også, siden hun med dette også vil få masse kvalitetstid med barnebarna. Hvem ville vel ikke ha vært overlykkelig for det, liksom?

Related Posts with Thumbnails
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Tror moren din kommer til å bli kjempefornøyd ;-)

SerendipityCat’s last blog post..Hva tror du de gjør i barnehagen da, Tufte?

Ja, det tror jeg også. Mon tro om jeg vinner “Verdens beste datter”-prisen?

Bill.mrk: “håpefull”
;)

Wow! Genialt! Du er herved nominert til Verdens beste datter (hemmelig juryavgjørelse følger …).

Ja, jeg synes i grunnen at flere kan følge mitt eksempel i forhold til sine egne foreldre. Ikke bare avspis dem med fotoalbum og minner, gi dem heller opplevelsen! *nikker energisk*

Glimrende tankegang! *klapper* Har du vurdert å starte kursvirksomhet? Definitivt nisjeprodukt og svært salgbart. *applauderer vilt*

Vet du, der tror jeg du er inne på noe. *vurderer*
Det er jo mange omtenksomme døtre og sønner der ute som kanskje ikke vet hvordan de skal glede sine foreldre best mulig.

Det er rett og slett et KALL du har funnet. *ærbødig tonefall*

Ja, når du sier det sånn så er det akkurat slik det føles. Og kall må man i grunnen bare følge. I alle fall om man i utgangspunktet er en veldig raus person.

Jeg blir omtrent rørt når jeg leser dette jeg.
Jeg skal jaggu tipse min bror om dette innlegget. Han har nemlig flyttet hjem til vår mor for en par mnd. nå. Jeg er sikker på at mamma vil få både åndenød og stjerner i øynene når hun hører Kiss for fulle mugger fra gjesterommet sitt. Ikke minst vil hun bli overlykkelig når hun kommer hjem og oppdager at varmtvannstanken er tom. Man vil jo så klart ha en renslig sønn må vite.

Ha en flott onsdagskveld! Følger spent med på fortsetningen jeg.

Heidi

Heidi’s last blog post..Bedre sent enn aldri {et lite ord #4}

Tusen takk!
Ja, KISS må jo virkelig være midt i blinken. Mon tro om ikke psykodrittsekkmøkkamannen kan finne på noe der dersom jeg trenger avlastning innimellom?

Hurra, Lin! Og takk skal du ha! Jeg venter morsan på besøk om en måneds tid og vurderer nå hvordan jeg skal klare å presse dine takknemlige datterforslag inn på 5 dager i min egen heim. Litt av en utfordring! :)

Ja, det blir nok en utfordring. Men ikke gi opp! Din mor er verdt det, vet du. *nikker megetsigende*

Takk for fornøyeleg lesnad. :) Det ligg forresten ein liten ting til deg her: http://www.blogg.gausen.net/2008/08/27/award-for-meg/

Monica’s last blog post..Award for meg!

Heldige heldige mamman din!
For en høst hun har i vente :-)
Lykke til begge to, m/fam./stefam.

Glama’s last blog post..Anette Gilje ville bli frisk

Tusen takk! :)

Du er jo genial! Tenk at jeg ikke har tenkt på det før! Panneklask!!!

Det LYSER jo av dem at de savner tenåringstiden med oss. Det er jo så SELVFØLGELIG! (*imponert nikking*)

Jeg har ikke barn. Så jeg må nesten spørre deg, siden du virkelig har tenkt gjennom dette. Tror du det blir det samme hvis jeg tar med meg dyrene? Jeg har to hunder, en frittflyvende nymfeparakitt og fem katter. Hundene kan jo være litt i hagen, og selvfølgelig i sengen om natten. Kattene må være inne hele tiden, siden foreldrene mine bor ved veien. Det blir hardt, men jeg tror jeg klarer å ofre litt av utetiden til kattene for mamma og pappas skyld..

Hestene er ikke noe problem, for mamma og pappa har gjerde rundt hagen (så ikke rådyrene skal spise opp alle de fine plantene deres). Så det jo helt ypperlig! Hestene kan bare gå fritt i hagen, og det er godt med beite der (siden rådyrene ikke har spist opp alle de fine plantene deres).

Og så kan de jo bruke garasjen som stall. Pappa kan jo bare kjøre ut bilen.

Hønene må vi nesten ha i kjelleren, så det er varmt nok til dem. Men det blir jo kjempekoselig for mamma. Da får hun selskap hver gang hun er nede og vasker klærne mine.

..

Tror du dette er ok? Vil det være nok? (*bekymret*) Jeg tror det blir midt i blinken, for jeg maste og maste om å få dyr når jeg var tenåring. Så det er kanskje akkurat den biten de savner mest?

Jeg bør kanskje også be om ukepenger?

Kari’s last blog post..Alarmen går – hør alarmen går…

Du er nesten i mål, men jeg synes det virker som om du holder litt tilbake. Og der vil jeg bare anbefale deg å la hjertet ta over og kjøre full pakke.

Selvsagt skal du be om ukepenger. Og tapt lommepengefortjeneste med renter for årene etter at du flyttet hjemmefra.

Du bør også helst ligge og lese bøker til langt på dag, la klærne bli liggende der du sto da du kledde av deg og grine på nesa uansett hva du blir servert til middag.

Og skulle det føles vanskelig å gjennomføre dette, så husk at det ikke er deg dette skal handle om. Det er på tide at vi setter våre foreldre først. *nikker*

[...] vi nå gleder min mor med årets julegave, den store kollektiverfaringen, var jeg jo litt i tvil om hun egentlig trengte flere julegaver. Hva mer kan man ønske seg, [...]

[...] mellomtiden får jeg nok legge inn en siste, solid innsats for å ta igjen det tapte her frem til vi flytter. Det er dessverre ikke til å legge skjul på at jeg har slurvet i forhold [...]

[...] Værsågod! [...]

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)