Latter og tårer

Harald Heide-Steen Jr. døde i natt.

Jeg har nok ikke vært ekstremfan av akkurat ham, men også denne komikeren har fått meg til å le.

Da han ble intervjuet tidligere i år ble jeg også imponert. Over humøret og viljen til å gjøre den siste tiden i sitt liv god. Og nå som teppet har falt i dette livet så kjenner jeg at en del av meg ønsker det går opp for ham et annet sted, slik han beskrev i slutten av portrettintervjuet:

- Tror du på Gud?

- Jaaaa. Jo da, jeg gjør vel det. Jeg får jo håpe at det finnes noe etterpå. Jeg har en følelse av at de som er forsvunnet opp, er med meg nå. At de er rundt og følger med i … prosessen. Og jeg har jo etter hvert et ganske stort publikum der oppe.

- Hva vil du like at Gud sier idet du ankommer?

- «Der er du, ja. Som du sikkert har forstått, har jeg noen strøjobber til deg.» Hå-håh. Ja, det skulle han sagt. Godt betalte strøjobber, kan du legge til.

Det hadde vært noe, det!

(Det står i intervjuet at DVD-en “Harald Heide-Stens beste”, som kom ut i fjor, er utsolgt. Den er visst nå mulig å få tak i her for de som ønsker å mimre litt og få med seg høydepunktene fra en lang karriere.)

Her er min favoritt av Harald Heide-Steen Jr’s arbeid. Jeg måtte bare finne frem og har sett den et par ganger mens latteren og tårene har avløst hverandre. Mest latter. Han var virkelig en fining på dette klippet, synes jeg. Jeg smiler og sipper og ler om hverandre som en annen tulling her jeg sitter.

Jeg er som sagt ingen ekstremfan. Men jeg liker å le. Jeg liker mennesker som jobber hardt for å gi alle oss andre noen befriende øyeblikk med latter i hverdagen.

Vi har blitt litt fattigere nå som en av de virkelig store innen denne kunsten er gått bort.

Vi har mistet en klovn.

Vil du sende din kondolanse, kan du bl.a. gjøre det her

Ellers om denne saken:

Related Posts with Thumbnails
Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)