Bloggosfærens bygdedyr

Tanken slo meg i går kveld da jeg kom hjem og oppdaterte meg litt på nett.

Bloggosfæren har sitt eget lille bygdedyr noen ganger.  Et bygdedyr som har sitt eget særpreg og sine egne mekanismer. Et bygdedyr som ser ut til å ha våknet igjen.

Anne Karin Elstad sa en gang dette om bygdedyret:

Jo, jeg har sett mennesker bli knekket av bygdedyret. Og jeg har skrevet om den kollektive ondskapen. Vi tør mer når vi står samlet, for da er det ingen som har skylda. Alene er vi ikke så modige. Men bygdedyret finnes i byen også. Det er alltid øyne som følger oss.

(kilde)

Noen har tydeligvis provosert noe voldsomt og nå skal det lynsjes. En ung kvinne som forteller at hun har vært utsatt for overgrep får visst frem det verste i mange. Jeg får frysninger og tenker på ordene jeg fikk høre en gang da samtalen dreide seg om overgrep. Ord som vitnet om at selv små barnehagebarn kunne defineres som små, løgnaktige fristerinner dersom man virkelig ikke ville innse at den hyggelige mannen var en overgriper. Eller ord fra en politimann som spør en voldtektsutsatt om hun har for vane å bli “straffep*lt” av sine kjærester når hun forsøker å anmelde saken.

Det er kanskje en søkt assosiasjon. Jeg vet det. Men den er nå engang der og gir meg følelsen av at bekyldninger om oppmerksomhetssyke og løgn i møte med en “bloggkjendis” som (suprise!) ikke er noe unntak fra en dyster statistikk, er en annen liten flik av dette.  Må vi rive ned bestandig? Finnes det en tid der man legger gamle feider, konkurranseinstinkt eller egen motvilje til side og bestemmer at “dette er IKKE en arena jeg skal bruke på denne måten”?

Er bloggosfærens bygdedyr helt uten bremser?


Innlegg som kanskje ligner:
    None Found

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)