Herr og fru Skrotnisse sitt fantastiske ryddeeventyr

Denne skrev jeg på et forum jeg er på, for noen år siden. Måtte den inspirere meg til en reprise. ;)

Det er ikke så lett.
Vi er to skrotnisser som bor sammen. Begge hater å kaste ting.

Vel, tidligere i dag hadde jeg kjøpt declutteringsutstyr. 3 skittentøyskurver og en rull søppelposer. En pose i hver kurv.

En kurv for ting som hørte til andre steder i huset.
En kurv for ting som skulle gis bort.
En kurv for ting som skulle kastes.

Så gikk jeg inn på soverommet for å jobbe i 15 minutter. Klær og rot ble kastet i diverse kurver.

Ektemannen var med og ble mer og mer frustrert. “Jammen, den kan vel være her?”, “Vi trenger vel ikke å kaste dette selv om det er en liten flekk på det, vel?” osv.

Jeg var nådeløs, selv om jeg jo tenkte det samme som han sa. Skrotnisse som jeg jo er. Men, som sagt; nådeløs!

“Ja, det er en helt fin genser. Ja, den kostet penger. Men jeg bruker den ikke og jeg liker den ikke heller.”

Og så; da de 15 minuttene var ferdig, kom det frekkeste av alt!
Jeg forlangte at vi skulle kaste søppelsekken med det som skulle kastes umiddelbart. Og sekken med det som skulle gis bort måtte legges i bilen med en gang. Og det som var i kurven for å plasseres andre steder i huset; jo det måtte jammen legges i de andre rommene det også. Selv om man ikke hadde noen lur plass til det. Bare få det til riktig rom.

Geipen hang mer og mer på herr Skrotnisse. Dette føles ikke så godt. Det gjorde det ikke hos fru Skrotnisse heller.

Før etterpå. Da det var bittelitt bedre å være på soverommet. Da man fikk bittelitt mindre følelsen av å drukne i eget skrot. Det er selvsagt mye mer skrot å ta av. 15 minutter er jo nå engang bare 15 minutter. Men det hjelper godt å kikke på en helt tom og nyvasket hylle. Og to hyller i klesskapet som bare inneholder klær man liker.

Og om man lyttet godt nok kunne man nok høre at hjemmet til herr og fru Skrotnisse trakk et lettelsens sukk av å ha blitt 2 sekker fulle av skrot lettere.


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

fantastisk! dette vil jeg og gjøre!

Helene’s last blog post..Sex på en tirsdag

Ja, det er ganske deilig å få gjort det. Og så blir man jo inspirert av forskjellige utfordringer i FlyLady-kategorien til IO. ;)

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)