I’m dreaming of a white…17.mai?

Eh. Kanskje ikke.

Dagens nyheter melder i alle fall om snøvær på 17. mai. Og som den østlendingen jeg er, så synes jeg det er kjipt selv om folk nordfra mener vi er bortskjemte. Ikke går vi milevis gjennom skauen for å komme til skogen med FISKESKINN PÅ BEINA heller!

Ok, den var litt flåsete. Men er det ikke det man fikk høre av eldre generasjoner da man som liten klaget, da? Om krigen og fiskeskinn, bark, lange strekninger og appelsin i julegave? Av en eller annen grunn får jeg slike assosiasjoner når vi østlendninger “syter” om været. Ja, det været som alle prater om, men som ingen gjør noe med. ;)

Uansett. Det jeg ville si ifra om her, er at selv om været kanskje blir dårlig, loddgevinsten uteblir, du får ketchup og sennep på skjorta, gnagsår og frostskader av 17. mai-toget og avslutter det hele med at ungen spyr is over hele deg. Ja, så kan du jo bite tenna sammen og glede deg. For det skal man, for pokker! Vi skal glede, glede, GLEDE oss og aldri aldri drømme oss bort til hytta på den store dagen. Eller til utlandet, for den saks skyld.

Siden jeg tidligere har lagt ut noen tulleversjoner av 17. maisangene her, der jeg med hjelp av Googles oversettingsprogram fikk herlige setninger som “Jeg vil ha kompensasjon” (egentlig litt passende for følelsen jeg får midt i feiringa innimellom, når jeg tenker etter…). Ja, uansett; Jeg har nå lagt ut de ordentlige sangene på InspirasjonOnline for de som i alle fall vil prøve å unngå mumlesynging når vi klemmer i vei med “Ja, vi elsker”, “Vi ere en nasjon vi med”, “Kongesangen” og “Norge i rødt, hvitt og blått”.

Du finner det her

Og til alle dere som har søkt etter tekster på 17. mai-sanger det siste døgnet bare for å komme frem til mitt vas:

Unnskyld!

Please, please, please IKKE syng

Hennes mor var en gretten

Hva er vitsen med vakre og Irland

Jeg elsker meg til døden

Ton ned samtykker til hytta

Kom våren og høsten, først og fremst, som vanlig

Jeg vil ha kompensasjon

Og andre strofer fra Google-versjonen av sangene.

Eventuelt; ta med webkamera så jeg får se reaksjonene dere får. ;)


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Rundt omkring her er det mange som stikker av til Sverige på 17.mai. Men vi som har barn som har mast om tog-gåing i flere uker må nok ut og glede oss samme hvor kaldt det blir.

Forresten jeg likte veldig godt det nye utseende på bloggen din :)
Kristin’s last blog post..Fordelen med Fri Programvare

Tusen takk!
Jeg begynner å venne meg litt mer til det selv. :)

Barn og 17. mai, ja. Det er jo nettopp det. Når det er 17. mai så kan man ikke bare stikke til hytta heller bestandig. Selv om det er veldig fristende noen ganger. ;)

Æ klage ikkje så længe æ slepp å kleppe graset før St.Hans!

Nordlendinger går i tog ute og spiser is inne. Alt blir enklere da. :)

Hurra, Lin!!!

Huzza! ;)

Hurra! Vi skal i bryllup i morgen. Har reist til Bergen, så vi får i alle fall fint vær. :)
HP’s last blog post..Randy Pausch: Siste forelesning

Kos dere masse i bryllup, da. :D

frostskader var kansje å ta litt hardt i da ;)

Hehe. Det var kanskje det. Men det kan føles sånn noen ganger. Vi er jo så sarte her sørpå. ;)

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)