Anbefaling: En nettside alle foreldre burde vite om

Å bruke Google Adsense på siden sin kan tydeligvis ha andre fordeler enn at man potensielt kan tjene noen kroner. Eller øre. Alt ettersom.

Denne gangen var fordelen at jeg oppdaget en nettside som jeg virkelig fikk lyst til å anbefale videre. (Neida, Google. Jeg har ikke klikket på annonser på egen side. Jeg er lovlydig sånn.)

I en tid der mange ting kan tyde på at nettopp det å forholde seg til det som kan kalles utfordrende, eller grenseutprøvende atferd fra barn og ungdom, tror jeg nemlig at det er viktig at vi som er foreldre også utdanner oss i forhold til dette.

Jeg har selv skrevet litt om hvordan det var da vi gikk på foreldreveiledningskurs i forbindelse med at vi har et barn med ADHD. Og som jeg skrev da; denne muligheten for å komme sammen med andre foreldre i regi av noen som virkelig kan dette og i en ikke-dømmende setting… Ja, det er noe jeg mener alle foreldre burde ha tilgang på. Uavhengig av om hvorvidt barnet deres har en diagnose eller ikke.

Dessverre har jeg også erfart det samme som eieren av denne siden sier noe om. At det slett ikke er lett å få en fot innenfor før problemene eventuelt har blitt altfor store. I vårt tilfelle fikk vi ved et tilfelle høre at vi var for ressurssterke. Vi hadde jo ikke store problemer. Faktisk ønsket jeg dette kurset som et forebyggende tiltak fordi jeg mente at det var helt tullete at alle andre rundt barnet vårt fikk veiledning, bare ikke vi foreldre. Hadde barnet fått diagnosen “diabetes” ville det vært en selvfølge at vi foreldrene ble kurset. Men slik er det definitivt ikke når diagnosen er ADHD. Vår løsning ble til slutt å benytte oss av “fritt sykehusvalg” og søke oss inn på kurs i et annet fylke. Og dit dro vi. Annenhver uke i flere måneder var vi på langtur for å gå på kurs. For i nettopp det fylket var det nemlig en spesialpsykolog som mente at de foreldrene som krangler seg inn på kurs gjerne er topp motiverte for opplegget også.

På nettsidens “om oss”-side skriver eieren, som er utdannet barnevernspedagog med 20 års erfaring fra arbeid med veiledning av foreldre i en krevende situasjon dette:

Målet er å gi deg som forelder tilgang til de redskapene vi i behandlingsapparatet bruker når vi hjelper foreldre som sliter. I tillegg vil jeg stille opp for å gi råd og tips på diskusjonsforumet, slik at vi sammen kan bygge opp kompetanse der også foreldre kan bidra med sine erfaringer. Det er tross alt dere foreldre som sitter med den største kompetansen på deres egne barn.

Dette er altså en flott måte foreldre kan lese om, og ta i bruk, gode verktøy i forhold til barneoppdragelse selv om det kanskje ikke “kvalifiserer” til den type hjelp av det offentlige.

Noen av rådene vil kanskje virke selvsagte for noen. Slik var det i alle fall også for oss på kurs. De fleste er gode på noe. Kanskje mye også. Du trenger ikke å være dårlig for å bli bedre. Og ofte er det nettopp de gode som søker hjelp for å bli enda bedre. Jeg er i alle fall av den formening at en av de viktigste egenskapene man som forelder kan ha, er anerkjennelsen av at man aldri blir ferdig utlært.

Dette er, etter som jeg kan se, en privat nettside. Den drives av en enkeltperson som ser ut til å ha lagt mye omtanke i å lage et nettbasert møtested og infobase som ligner litt på nettopp det jeg syntes var så ufattelig godt ved å være på kurs. Jeg leter og leter, men jeg klarer ikke å finne ord nok til å beskrive hvor fantastisk den opplevelsen var. Kanskje nettopp fordi man som foreldrene til et barn som skiller seg ut mister noe av fellesskapet med andre foreldre?

Uansett; jeg vil mer enn gjerne anbefale denne nettsiden videre.

Legg den i favorittmappa og ha den tilgjengelig. Enten du trenger den nå, senere eller opplever at en du kjenner trenger et godt råd eller flere.

www.oppforung.no


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Kjente meg godt igjen her ja, med et barn med spesielle behov selv. Også det du skrev om å være på kurs.
Jeg har også vært på kurs, og det å møte de andre der var noe helt eget ja.
Andre som skjønnte hva jeg snakket om.
Siden er herved bookmarked.

Ikke sant?
Det er en utrolig god følelse det fellesskapet et sånt kurs kan gi.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)