Alle disse tilleggene

Hver gang man diskuterer lønn og pleiepersonell i helsevesenet så er det som regel en eller annen som drar frem tilleggene.

“Greit nok. Lønna er kanskje lav, men de får jo masse tillegg, da!”

Jeg synes det blir litt på jordet når dette brukes for å forsvare lav grunnlønn. Tilleggene får man jo for ekstrabelastning som andre yrker uten tillegg ikke har. Det skal ikke være en unnskyldning for å holde basislønnen nede.

I dag har jeg vært på jobb. For all del; jeg klager ikke. Jeg trives med jobben min og har valgt dette selv. Men tilleggene…?

For å stå opp i 6-tiden i helgene når de fleste andre kan sove lenge så får jeg altså 27,- per time. Greit nok.

Men jeg lurer litt, jeg.

For hvilken sum ville du ha stått opp klokken 6 på f.eks. en søndag morgen? Ville du synes 27 kroner var ok å dra deg ut av sengen tidlig i helgen for?

Selv må jeg innrømme at jeg er ekstremt B-menneske. Å stå opp tidlig når “alle andre” har fri får frem selvmedlidenheten som få andre ting. Jeg ville nok gladelig ha betalt det dobbelte av 27,- for å få sove litt lenger der og da.

Nå er ikke dette ment som et syteinnlegg. Og tross alt; det kan se ut til at tillegget øker med hele 8 kroner nå.

Menne…

Hva ville du ha synes var god nok kompensasjon for å slepe deg opp kl. 6 i helgene? Kanskje før også, dersom du ikke bor i umiddelbar nærhet av arbeidsstedet. Og du skal tross at rekke å hente og skifte til uniform før arbeidsdagen begynner også.

Hva er din pris?


Innlegg som kanskje ligner:
    None Found

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Jeg har jobbet turnus det siste halvannet året, og en ting sier jeg bare… de tilleggene vi får er IKKE verdt anstrengelsene! Kanskje ikke så lurt å utdanne meg til sykepleier hvis jeg ikke vil jobbe turnus, men jeg har bestemt meg for at min neste jobb skal være dagjobb… selv om det blir litt dårligere lønn.

Beate’s last blog post..Bokutfordringen

Jeg må innrømme at jeg er litt delt der selv. Noen ganger er det ok å jobbe f.eks. kveld. Men på sikt håper nok også jeg på å jobbe på mer normale tider. Kanskje ta en eller annen form for videreutdanning slik at det lar seg gjøre. Akkurat nå samler jeg erfaring. For det er jo også viktig før man eventuelt setter seg bak et kontorbord.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)