Sin mors stolthet

Du trodde kanskje at mødrene som pusher sine små pikebarn opp og frem i skjønnhetskonkurranser for barn er ille? Eller hva med foreldrene til tonedøve fjortiser som stiller opp i Idol?

Vel, da har du ikke møtt moren min. Det vil si; hun er som regel ganske normal og har et helt greit gangsyn. Helt til noen nevner skrivingen min.

For noen dager siden ringte mamma. Jeg satt litt skrekkslagen interessert og fulgte med på raset av treff Siv Jensen-posten min fikk og var muligens litt fraværende da jeg tok telefonen. Så jeg gikk vekk fra dataen og mumlet at det var litt sprøtt dette med blogging.

Mamma: “Blogging? Er det denne internettgreia?”

Jeg: “Ja. Det er nesten litt skummelt. Det var nemlig en lenke i Dagbladet og så kom det plutselig mange…”

Mamma: “Er du omtalt i Dagbladet?!”

Jeg: “Nei, men det er en sånn lenkegreie.”

Mamma: “Har de omtalt bloggen din? Kan du tjene penger på dette?”

Jeg: “Nei.”

Mamma: “Men hvordan vet folk som leser Dagbladet om bloggen da?”

Jeg: “Du skjønner det at når man skriver innlegg og har automatisk pinging…”

Mamma: “Men er det eller er det ikke en sånn lenke fra Dagbladet til hjemmesiden din?”

Jeg: “Jo, men det er liksom ikke Dagbladet som har lagt den der. De har ikke omtalt bloggen eller noe…”

Mamma: “Det burde de.”

Jeg: “Mamma, da!” *fjortis-stønn*

Jeg: “Men altså, jeg har twinglet et innlegg dit og da er det jo egentlig jeg som lenker til Dagbladet og så kommer det opp…”

Mamma: “Ja, men da har de jo lenket til deg.”

Jeg: “Ok. Greit. Da sier vi det sånn. Dagbladet har lenket til min side.”

Mamma: “Det er nok fordi du skriver så bra. Er du sikker på at du ikke kan tjene penger på dette, da?”

Jeg: “Det er ikke sånn det fung…”

Mamma: “Jeg har alltid sagt at du skriver bra. Det sa lærerne dine også da du gikk på skolen. Du burde skrive bok, du. Jeg er sikker på at du har det i deg.”

Jeg: “Mamma, jeg kan nesten garantere at det ikke bor en bok inni meg. Bare en rekke mer eller mindre intetsigende blogginnlegg.”

Mamma: “Når Dagbladet lenker til deg, så kan det ikke være så ille som du tror. Jeg er sikker på at du kunne ha gjort skrivingen din til et levebrød. Husk bare hva læreren din i syvende klasse sa…”

Jeg: “Altså; det innlegget var ikke så veldig bra. Jeg lover. Jeg skrev bare noen linjer om at Siv Jensen burde spise mer sjokolade. Det er ikke akkurat finkultur det jeg driver med i den bloggen.”

Mamma: “Åh.”

Jeg: “Ja.”

Noen sekunders stillhet.

Mamma: “Men om du virkelig gikk inn for det, så er jeg sikker på…bla…bla…”

Resten av samtalen fra min side hørtes vel omtrent sånn ut.

Jeg: “Jada, mamma…. Jada… Jeg skal tenke på det… Jada. Jeg hører hva du sier… Det hadde vært midt i blinken å skrive mens ungene var på skolen, jeg ser den…Joda. Det er flott at Dagbladet lenker til meg, men…Neida, mamma. Jeg skal ikke undervurdere meg selv…Ja, jeg husker jo hva lærerne sa…”

Så der har vi det.

Jeg har en mor som er fast bestemt på at hun har en datter med en bok i magen og omtale i Dagbladet.

Note to self: Ikke prøv å forklare mamma om twingly igjen.


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Jeg er helt enig med din mor!

Og heller ikke jeg forstår det der med pinging og twingling. Eller hvordan du vet hvor mange som leser deg, og hvorfor… Jeg forstår heller ikk hva feed er for noe, og i det hele tatt.

Men det er ok for meg, jeg overlever med bloggen min, likevel.

Titta’s last blog post..Etiopia 1936, Uganda 2008

Bare vent! Når dine håpefulle er 30 år, gift og har barn, da ringer du og gjør (nesten) akkurat det samme :-)

Det er bare sånn det er!

Hvis det er noe trøst, så er min mor slik også!


Rune

Titta: Statistikk er vanedannende. Du gjør lurt i å ikke begynne. ;)
Rune: Jeg kjenner at jeg er litt sånn allerede, jeg. Men det er selvsagt bare fordi jeg har usedvanlig fantastiske barn. ;)

Nyt det du!! :D mammaer som tror på barna sine er en fin ting. Helt enkelt!
Best av alt, når man er voksen kan man høre på og lagre i “hun er stolt av meg hylla” og ikke behøve å gjøre som hun sier om man ikke vil!

randi’s last blog post..Bøker og Roser.

Du sier noe. Det hadde nesten vært for ille om det var omvendt. :)

:-D Bra historie!!

Cat’s last blog post..Oppdatering…

Takk. Jeg har hørt rykter om at Koht har skrevet noe lignende i A-magasinet i dag. Jeg er altså ikke alene om dette. *humre*

[...] (Altså twinglyfunksjonen. Jeg er fortsatt ikke omtalt i Dagbladet, mamma!) troner desidert høyest på statistikken over antall besøk. Disse åh, så viktige treffene som [...]

[...] og at alt sammen er mamma sin skyld. Du vet, hun som tviholder på illusjonen om at hennes datter er omtalt i Dagbladet. Jeg er kun et uskyldig offer midt i dette. Tenk på de stakkars små pikebarna som blir dratt med [...]

Det minner foruroligende om moren min :-) Hun er fullstendig overbevist om at hennes barn er de mest intelligente, mest musikalske, vakreste, dyktigste (fyll inn det som ikke passer) og i det hele tatt Guds gave til menneskeheten.

Men jeg sier som Randi: Det hadde vært verre om det var omvendt. Det finnes nok av mennesker som aldri kommer noen vei i livet fordi de fikk selvtilliten ødelagt som barn.

Anathema’s last blog post..I havet lever det purpurrøde blekkspruter

Hehe. Godt vi er flere, tross alt.
Det er jo ikke den verste måten mødre kan bomme, i grunnen. :)

[...] dere som kjenner meg/bloggen litt fra før: Jeg pleier jo å le litt av mamma som tror at jeg er omtalt i Dagbladet hver gang jeg bruker Twingly. Jeg lurer på hva hun sier nå, jeg. [...]

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)