Mest lest de siste 90 dagene (og litt til)

Jeg hermer litt etter WWF - world wide Fredrik og deler min egen lille kvartalsrapport. Det vil si, siden det allerede er et godt stykke ut i april, så blir det de siste 90 dagenes 5 mest leste innlegg her, da. Statistikken viser kun når noen har vært inne på enkeltinnleggenes adresse, så den teller ikke med de som evt. har lest innleggene fra f.eks. hovedsiden.5. plass

På 5. plass finner vi innlegget Godt jobbet likestilling- og diskrimineringsombud!. Den posten har i skrivende stund blitt lest 642 ganger.4. plass

På denne plassen finner vi en gjenganger som mange finner via søkemotorer. Posten er fra februar 2007 og heter Nydelig gryterett. Den inneholder en oppskrift på gryterett som jeg fant på internett (jeg har selvsagt gitt kreditlenke i posten), samt oppskrift på Nanbrød med ekstra smak. Posten ble skrevet fordi maten smakte så godt og fordi jeg ville ta vare på oppskriften et sted jeg ville kunne finne den raskt igjen. Ikke visste jeg at den ville gi flere treff daglig i lang tid. I de siste 90 dagene har posten blitt lest 716 ganger og det ser ikke ut til å avta. Litt ironisk er det muligens at jeg slett ikke er noe god på matlaging, men overlater det meste av dette til mannen. ;)3. plass

På tredje plass finner vi et innlegg jeg i grunnen er glad for fikk såpass mye treff. Innlegget heter Hva med barna? og handler om noe som engasjerer meg veldig. Den har blitt lest 837 ganger. Det jeg setter mest pris på med denne er de gode og velfunderte kommentarene. At man har skrevet noe noen har lyst til å skrive ut og henge opp på jobben sin er også et utrolig flott kompliment, synes jeg.2. plass

Andreplassen i denne statistikken er rett og slett noe jeg ikke helt forstår og som jeg synes er rart fikk såpass mye trafikk. Kanskje var det overskriften som gjorde det. Jeg vet ikke. Posten er i alle fall en kort kommentar i forhold til et intervju med Christer Falck og het Jeg visste det!. De som har klikket seg inn på den en av de 922 gangene innlegget har blitt lest må ha blitt rimelig skuffet over hvilken bagatell det egentlig dreide seg om. ;)Og på første plass….

På første plass finner vi en av de postene som har blitt twinglet til Dagbladet. Noe som kanskje kan forklare en del av treffene. På den annen side; det fortsetter å komme folk inn der jevnt og trutt selv om Dagbladets Twingly-funksjon ikke virker. Så den har kanskje en god plassering på søkemotorene? Posten handler i alle fall om holdninger til barn og det skadelige synet på barn som eiendom eller “vedheng”, og heter Om Gud, barnevern, profeter og eiendomsrett. Den hadde som sagt en del treff via twingly, men har også hatt en del gjennom søkemotorer. Da spesielt med søkeord som “barnevern”. Akkurat som med innlegget på 3. plass er dette en av mine hjertesaker og jeg synes det er godt å se at den blir lest av flere. De siste 90 dagene har denne bloggposten blitt lest 1724 ganger.

Noen vil kanskje synes at det blir dumt å henge seg opp i statistikk. Og kanskje de har rett. Det kan jo være ganske berusende for en feedbackjunkie som meg å oppdage at jeg nå har omtrent like mange besøk per dag som jeg hadde per måned for et års tid siden. Man kan se seg blind på statistikk og glemme det man begynte å blogg for.

Men for meg handler statistikk også litt om menneskene bak tallene. At mennesker har valgt å bruke noe av sin fritid på nett akkurat her hos meg. På å høre på hva akkurat jeg har å si.

Noen har kanskje gitt opp etter å ha lest de første linjene. Et klikk betyr ikke nødvendigvis at noe har blitt lest. Andre har kanskje lest ferdig hele innlegget og gjort seg opp noen tanker. Noen har lagt ut lenke på facebook, kudos og lignende sider. Jeg ser også at det noen ganger kommer lenke inn fra epostprogram. Noen har altså sendt lenken til akkurat mine ord til en person de vil skal lese dette.

Tenk det. Noen har tatt seg tid til å lytte. Det synes jeg er ganske stort. Selvsagt er det fint om de også synes det var verdt å lytte til det jeg hadde å si. Men uansett om de gjør det eller ikke, så ga de akkurat meg en sjanse. Det er litt fint å tenke på, synes jeg.Og med fare for å virke som en sentimental fyr som bare digger “khompishene” sine etter å ha fått noen øl innabords, vil jeg også si noe til dere nå snart 40 menneskene som faktisk tok seg bryet med å gi meg Kudos for innlegget jeg skrev om sosial bokmerking.

Tusen, tusen takk! Jeg ble faktisk veldig glad.


Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Man liker jo å kjøre godsakene i reprise, ikke sant? Jeg leste den saken du fremhever selv, om skolen. Jeg synes det er en god post. Jeg har selv jobbet i ungomsskolen og sett at læreren kan gjøre hele forskjellen - men lærerKOLLEKTIVET på en skole blir ofte undervurdert. En lærer kan gjøre stor forskjell for en klasse, men ikke for hele skolen.

Utrolig godt poeng! Jeg har også inntrykk av at det er her elevsynet påvirkes på godt og vondt.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)