Har du litt tungt for det?

Avil pleier jo å skryte av at bloggen hennes har “den beste lesarkrinsen” rett som det er. Andre pleier heller ikke å være gjerrige på lovordene til sine lesere, og jeg burde kanskje ikke poste dette innlegget i det hele tatt.

Du skjønner, jeg har installert en liten dings på bloggen nå. En sånn som skal vise hvilke av postene som er populære akkurat den dagen. Du ser den et godt stykke ned på siden. *peker*

Jeg har riktignok sett enkelte andre sider ha voldsomme tall på sine populære poster. Klokken rekker såvidt å passere midnatt før veldig mange har lest veldig mye. Selv regnet jeg med ganske beskjedne tall i forhold.

Og det er da jeg altså ser det.

Enten må jeg ha gjort noe feil (hvilket selvsagt er utenkelig ), eller så har dere ikke bare litt tungt for det. For her kan jeg altså se at 18 unike besøkende har vært innom siden klokken passerte midnatt, og disse 18 har måttet lese igjennom denne sidens innlegg både en og to ganger. Ja, faktisk så mye som 112 ganger på enkelte innlegg!

Dette er rett og slett bloggverdenens Se & Hør.

Og nå er du her.

Hva sier egentlig det om deg? Hæ?

Om jeg nå, kun for underholdningens skyld *kremt*, skal foreta et lite tankeeksperimet og tenke meg at det faktisk er jeg som har gjort en feil. Ja, jeg vet. Usannsynlig. Men dersom det nå var slik at det ikke er dere som er dumme men at det er jeg som har tabbet meg ut. Ja, så ser jeg jo også noen andre bloggers statistikker i et ganske så annet lys.

Så nå har jeg i grunnen to alternativer. Ja, dersom det virkelig var slik at det var mulig at en feil var begått av selveste moi.

Enten gjemmer jeg feilen, slik man kan med denne koden. Jeg endrer bare en “show” til en “unshow”. Jeg kan til og med tabbe meg ut dobbelt så mange ganger og gjemme feilen, slik at det blir enda flere registreringer.

Eller…

Jeg kan bestemme meg for om jeg vil at statistikken skal telle bare de som klikker seg inn på hvert innlegg for å lese dem, eller de som kun leser dem fra forsiden. Feil blir det jo uansett, for noen kommer via direktelinker og noen leser bare per side. Så da må jeg vel i grunnen bestemme meg for om jeg skal telle alle to (eller flere?) ganger eller om jeg bare skal telle halvparten av leserne. Eller om jeg skal beholde det slik som det er og advare folk om at de må ta statistikken for innlegg på forsiden med en klype salt, slik at statistikken jevner seg mest mulig ut.

Jeg vet. Dette er ting dere 18 tomsinger vidunderlige lesere synes er ytterst interessant. Eller intrisangt, som vi også kan si oss i mellom nå som vi vet hvordan ståa er.

Når alt kommer til alt, så tror jeg at jeg skal satse på at folk som leser her er rimelig oppegående. Tross alt. Og skulle de ikke være det, så hvem er vel jeg til å kringaste det gjennom en slik statistikk? Nettopp. Man er da diskrét.

Om jeg nå ikke har fornærmet hver eneste en som har vært innom og lest, så kan jeg kanskje komme til konklusjonen for de som eventuelt måtte være igjen for å lese den.

Som tidligere nevnt i denne bloggen; jeg er elendig til å gi korte beskjeder. Jeg snakker meg bort og i snirklete kroker før jeg kommer til poenget.

Hvilket denne gangen er:

Ikke ta den omtalte statistikken så veldig nøye akkurat i dag. Det tok litt tid før jeg oppdaget feilen, og fjernet telleren på hovedsiden.

Og jeg er sikker på at dere er noen kloke fininger hele hurven, som slett ikke trenger bare bilder for å forstå et blogginnlegg eller to. Det var bare en spøk. Jeg lover.

Se! En lastebil!Innlegg som kanskje ligner:

Likte du innlegget? Hvorfor ikke legge igjen en kommentar under og fortsette diskusjonen der, eller abonnere på min rss feed. Du kan også motta nye innlegg direkte til din e-postadresse. For å lese denne bloggens beste innlegg, kan du klikke her.

Comments

Hjelpe meg så høge tal du har. Eg har berre omlag 3-400 visningar i døgnet hos meg, og kor mange unike brukarar som står for dei veit eg ikkje.
Det eg likar så godt med lesarane mine er at dei kommenterer og bidrar med meir gjennomtenkt og smart tekst enn eg sjølv gjer. Eg trur lesarkrinsen min er halve grunnen til at folk stikk innom.
Ha ein god dag!

Avil’s last blog post..Vårdag

Melder meg frivillig som tomsing! Men bare i dag. I morgen vil jeg være en vidunderlig leser!! :)

Avil: De tallene var jo ikke reelle, da. Siden jeg dummet meg ut da jeg la inn innstikket. En sidevisning på hovedsiden ble 2 treff på hvert innlegg på den siden. Og så kom sidevisningen på innlegget i tillegg når man klikket seg inn. Nå teller den derimot kun sidevisning på enkeltinnlegg når noen klikker seg direkte inn på dem, så statistikken for i morgen blir nok mer normal.

Gode lesere og kommentatorer er gull verdt, ja.

Ellen:
Jeg tror nok jeg er tomsingen i dag også. ;) Vidunderlig leser passer godt på alle som har tålmodighet nok til å prøve å henge med i de snirklete tankene mine.

Legg igjen en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)